Evde bakım parası alanlara rekor zam! Eylül ayı evde bakım aylığı yatan iller güncel liste 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evde bakım parası alanlara rekor zam! Eylül ayı evde bakım aylığı yatan iller güncel liste 2023

Evde bakım aylığı alanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada rekor zam beklendiği bildirildi. Peki Eylül ayı evde bakım aylığı hangi illerde yattı?

Finans Magazin 12 Eylül 2023 08:59 0
Evde bakım parası alanlara rekor zam! Eylül ayı evde bakım aylığı yatan iller güncel liste 2023

Son dakika: Evde bakım parasına yüksek zam geliyor: Eylül evde bakım parası yatan iller güncel liste.

Evde bakım parası alan vatandaşlar, Eylül ayı evde bakım ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı. Peki evde bakım parası neden yatmadı? Evde bakım parası yatan iller hangileri? Evde bakım parası hangi illerde yattı? Evde bakım maaşına ne kadar zam gelecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

2024 OCAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2024 Ocak ayında memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranı kadar evde bakım maaşlarına zam gelecek. Her 6 ayda bir zamlanan evde bakım aylığına gelecek yeni zam için Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir açıklama yaptı ve şimdiye kadar açıklanan enflasyona göre ne kadar zam geleceğini aktardı. Erdursun yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 9,09 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda (Eylül, Ekim ayında daha yüksek enflasyon olursa, geçmiş yıllarda böyle olmuştu!) 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur emeklilerine %63 Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %72 oranında (enflasyon farkı+zam)verilebilir"

Bu açıklamaya göre evde bakım aylıklarına da yüzde 72'lik bir zam bekleniyor.

YÜZDE 72 ZAMLA EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Bilindiği üzere 2023 yılı 2. altı aylık dönemi için evde bakım maaşı 5 bin 98 TL olarak belirlenmişti. Yüzde 72'lik zam gelmesi durumunda 2024 yılında evde bakım aylığı 3 bin 670 TL zamlanarak 8 bin 768 TL'ye çıkar. Sizce bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EYLÜL AYI EVDE BAKIM AYLIĞI YATAN İLLER: GÜNCEL LİSTE

Eylül ayı evde bakım aylığı yatan iller açıklandığında haberimizde olacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bulunduğunuz şehri ve paranın yatıp yatmadığını yazarak kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Evdeb akım aylığı ödemeleri belli olduğunda aberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç