Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024

Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı alanlar, ne kadar maaş alacak? İşte son dakika bilgileri.

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024

Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2024 yılı asgari ücret zammının açıklanması ile birlitke evde bakım maaşı alan vatandaşlar, maaşlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

Her sene artırılan evde bakım aylıklarına 2024 yılı Ocak ayında da bir zam gelecek. Gelecek zam ile birlikte evde bakım aylığının 7 bin 500 lirayı geçmesi bekleniyorken vatandaşlar, maaş zammının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 49 ZAM GELDİ

Az önce açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yüzde 49'luk zamla 17 bin 2 liraya çıkarıldığını söyledi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Baız hesaplar, evde bakım maaşının da yüzde 49 arttığını söyledi. Ancak evde bakım maaşı, her dönem memur maaş zammı kadar artmaktadır. Asgari ücrete göre değil. 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte evde bakım maaşına gelecek zam oranı belli olacak. Evde bakım aylığına zam belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Ancak memur maaşına da zam beklentisi yüzde 49 civarında.

Yüzde 49 zam gelmesi durumunda 2024 yılıdna evde bakım maaşı 5 bin 98 TL'den 7 bin 596 TL olur. Sizce bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç