Ev Yapacaklara, Kat Karşılığı Vereceklere TOKİ ve Milli Emlak'tan Ucuza Arsa: İşte Başvuru Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Yapacaklara, Kat Karşılığı Vereceklere TOKİ ve Milli Emlak'tan Ucuza Arsa: İşte Başvuru Tarihi

Çevre Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı ve ucuza arsa satışının başladığı şehirlere yer verildi.

Emlak 30 Mayıs 2022 18:52 0
Ev Yapacaklara, Kat Karşılığı Vereceklere TOKİ ve Milli Emlak'tan Ucuza Arsa: İşte Başvuru Tarihi

Vatandaşlara konut yapması için hazine arazisi satılacak.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son açıklamada hazine arazilerinin düşük paralara vatandaşlara satılacağını söylerken gelen son bilgilere göre hazine arazilerinin satılacağı iller de netleşmeye başladı. 

KONUT SIKINTISI YAŞANAN İLLERDE SATIŞLAR YAPILACAK

Gelen son dakika bilgilerine göre ucuza konut için hazine arazilerinin aşağıdaki illerde satılmasının planlandığı öğrenildi:

İstanbul,

Ankara,

İzmir,

Bursa,

Konya,

Adana

Bu illerin yanı sıra konut sıkıntısının yaşandığı diğer illerde de ucuza arazi satışının olacağı öğrenildi. Sizce başka hangi illerde ucuza hazine arazisi satılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yeni modelde arazilerin düşük maliyetleri ve uzun vadeli şekilde vatandaşlara satılacağı öğrenildi. Bu modelde vatandaş , tek parselde kendi evini yapacak ve talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller de alınabilecek. İsteyen vatandaşlar müteahhitlerle de anlaşabilecek. 

BİRKAÇ KİŞİ BİR ARAYA GELEREK 3-4 KATLI EV YAPABİLİR

Edinilen bilgilere göre arsanın büyüklüğüne göre birkaç kişinin birleşerek arsayı alabileceği ve yüksek katlı ev yapabileceği öğrenildi. Bin metrekareden daha küçük olan arsalarda tek katlı evler yapılabilecek. 8 ile 10 dönüm arasında olan arazilerde ise birkaç vatandaş bir araya gelerek 3-4 katlı ev yapabilecek.

BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Alınan son bilgilere göre arasa satışlarının Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Tuzla ve Çatalca ile Başakşehir'de ilk etapta yapılacağı, daha sonra da arsa satışlarının diğer illerde de başlayacağı öğrenildi. Satışlar Milli Emlak aracılığıyla yapılacak.

Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç