Ev Sahiplerinden Kiracılara Maho Ağa Tehdidi: Vallaha Sataram Evi Ha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahiplerinden Kiracılara Maho Ağa Tehdidi: Vallaha Sataram Evi Ha

Ev sahiplerinden kiracılara Şener Şen tehdidi geldi. Maho Ağa karakteri sataram köyü ha diyerek köylüleri tehdit ediyordu.

Emlak 15 Mayıs 2022 09:53 0
Ev Sahiplerinden Kiracılara Maho Ağa Tehdidi: Vallaha Sataram Evi Ha

Ev sahiplerinden kiracılara Maho Ağa Tehdidi.

Son dakika haberi: Ev ve kira fiyatlarına gelen fahiş zamlar en çok eski kiracısı olan ev sahiplerinin kafasını karıştırıyor. Yanındaki evi 3 bin 500 liraya kiraya verilen ev sahibi, 2 bin liraya kirada oturan kiracısının kira fiyatını nasıl arttıracağını kara kara düşündürüyor. Bu durum son dönemlerde mahkeme salonlarına taşınırken birçok anlaşmazlık meydana geliyor. Almanya'dan oğlum gelecek, tadilat yapacağım, ya zam ya evden çık ifadelerine bir yenisi daha eklendi. Eklenen son söz ise ya zam yaparım ya da evi satarım yeni gelen ev sahibi çıkarır sözü oldu. 

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artış, TÜFE kira zam oranında gelen yüksek oranlar, kiraların oldukça artmasına , kiracılar ile ev sahipleri arasında tartışmalara, anlaşmazlıklara neden olmaktadır. 

Bu anlaşmazlıklara yenisi eklendi. Eklenen yeni bahanede ev sahibinin kiracıya ya kiraya zam yapacağı ya da evi satacağı bahanesini öne sürdü. Bu durum karşısında birçok kiracı , kaderine boyun eğip fahiş kira zammına razı olurken bazı kiracılar bu duruma karşı çıkıyor ve rest çekiyor.

3 BİN 500'DÜ 7 BİN YAPMAK İSTEDİ

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde bir ev sahibinin 3 bin 500 lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmak istediği , bunu kabul etmeyen kiracıya ise bu bahaneyi öne sürdüğü öğrenildi. Kiracı ise tehdit edildiği için bu teklifi mecburen kabul ettiğini söyledi. 

Bunun yanı sıra Ankara'da 1500 lira kira veren bir kişi, kirayı 3 bin lira yapmak isteyen ev sahibinden aynı bahaneyi işitti.

Peki ev satılırsa yeni gelen ev sahibi sizi evden çıkarabilir mi? Konu ile ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa'dan son dakika açıklaması geldi. Aşa yaptığı açıklamada, bu meselede yasadaki maddenin çok net olduğunu söyledi. Kiracı evdeyse ev sahibinin evi satması ya da başkasına devretmesi durumunda evin yeni sahibi ile kiracı arasında eski kontrata göre kira ilişkisinin korunmaya evam edeceği açıklandı. Yani evi satarım tehdidi aslında boş bir tehdit.

Kontrat bitmediği sürece yeni gelen ev sahibi sizi evden çıkaramaz.

KİBAR FEYZO FİLMİNİ HATIRLATTI

Söz konusu durum, Kemal Sunal, Müjde Ar ve Şener Şen'in başrolünde oynadığı , Türk sinemasının kült filmlerinden olan Kibar Feyzo filmindeki Şener Şen sahnesini hatırlattı. İşte o sahne:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç