Ev Sahipleri, Kiralarını Alamamaktan Şikayetçi: 3-4 Bin Liralık Evi 10 Bin TL ile Kiraya Verince...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahipleri, Kiralarını Alamamaktan Şikayetçi: 3-4 Bin Liralık Evi 10 Bin TL ile Kiraya Verince...

Birçok ev sahibi , yüksek fiyattan kiraya verdiği evinden kira alamadığını söyleyerek şikayetçi oluyor.

Emlak 1 Ağu 2022 14:55 0
Ev Sahipleri, Kiralarını Alamamaktan Şikayetçi: 3-4 Bin Liralık Evi 10 Bin TL ile Kiraya Verince...

Kiraları düşürecek gelişme.

Kira fiyatlarını düşürecek gelişmeler yaşanıyor. Gelen son bilgilere göre evini yüksek fiyattan kiraya veren birçok ev sahibi şimdi oldukça pişman.

Bilindiği üzere kira zamları son 1 senenin en ciddi sorunlarından biri haline geldi. Büyükşehirlerde asgari ücretin altında kiralık ev bulmak çok zor hale gelirken küçük şehirlerde de fahiş kiralar dikkatleri çekiyor. Dar gelirli vatandaşlar ise yüksek kira fiyatları nedeniyle zor günler geçirmeye devam ediyor. 

Kiralarda indirim bekleyen vatandaşları son günlerde yaşanan gelişmeler umutlandırıyor. 

EVİNİ 10 BİNE KİRAYA VERİNCE ELLERİNİ OVUŞTURAN EV SAHİBİ, ŞİMDİ PİŞMAN

Normalde 3-4 bin lira kiralık değeri olan evini 10 bin liraya kiraya veren ev sahipleri, ilk 4-5 ayda düzenli olarak kirasını aldığını, ancak bir yerden sonra kirasını zamanında alamadığını , bir süre sonra hjiç alamadığını söylüyor. Kirasını alamadığı için bu ev sahipleri ile kiracılar arasında tartışmalar çıkıyor ve taraflar mahkemelik oluyor. 

Kiraların fahiş arttığı ilk aylarda böyle sorunlar yaşanmadı. İlk aylarda kiralar zamanında ödenmişti. Ancak daha sonra kiracılar, o kadar kirayı veremediklerini , bu nedenle kirayı ödemediklerini söylüyor. 

BU GİDİŞLE KİMEYİ BULAMAYACAKSINIZ

Ev arayan vatandaşlar ise yüksek kiralardan dolayı ya babasının annesinin evine yerleşiyor ya da uzak yerlerde ev kiralıyor. Vatandaşlar, kiralar bu şekilde artmaya devam ederse onların kiracı bulamayacağını söylüyor.

Özellikle İStanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde artan kira fiyatları tersine göç başlattı. Bu da hizmet sektöründe yakın zamanda ciddi personel sıkıntısına neden olacak. 

EMLAKÇILAR KİRA DÜŞER DİYOR

Yüksek kiraların mağduriyet yarattığı, ev sahiplerinin paralarını alamadığını söyleyen emlakçılar, kiraların yüzde 30 civarında düşeceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç