Ev Sahipleri Gelecek Hafta Bugünü Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahipleri Gelecek Hafta Bugünü Bekliyor

Konut sektöründe birçok ev sahibi, ilanlarını yayından kaldırdı ve gelecek hafta bugünü beklemeye başladı.

Emlak 25 Haz 2022 10:02 2
Ev Sahipleri Gelecek Hafta Bugünü Bekliyor

Konutta gelecek hafta bugün büyük zam geliyor.

Ev kiralarında büyük zam hazırlığı başladı. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kiralarda yapılacak zamlar yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Kira zammına sınırlama gelmesinin ardındna ev sahipleri farklı yollara başvurdu. 

EN ÇOK EVİ BOŞ OLANA YARADI

Evi boş olan kişiler , kira zammına gelen sınırlamaya takılmamak için evlerini kiraya vermekten vazgeçti. 1 ay daha bekleyip 2 Temmuz'da evini kiraya vermeye hazırlanan ev sahipleri, evlerine ciddi kira zamları yaptı. 

KİRALIK EV SAYISI DÜŞTÜ

Kiralık ev ilanlarına baktığımızda bu rakam Nisan ayında 122 bin seviyesinde iken şimdi 85 bin seviyesine kadar geriledi. Bu durum nedeniyle kiralara ekstra bir zam daha geldi.

Konu ile ilgili Türkiye Gazetesi'nin aktardığı son dakika bilgisinde Emlakçı Semra Yıldız , kiralık ilanların yayından kaldırıldığını, kiraya verilecek ev sayısının oldukça azaldığını, talebin azalması ile birlikte kiralar yükseldi dedi ve birçok ev sahibinin 2 Temmuz sonrası kontrat yaptığını, bir aylık ücreti elden alarak zam sınırını aştıkları da iddia edildi.

Yıldız açıklamasının devamında, “Ev sahipleri çeşitli bahaneler üreterek kiracıları çıkarmak istiyor. 1 Temmuz sonrası yüksek fiyattan kiraya vermeyi planlıyorlar. Kiracılar ise devletin belirlediği sınırın üzerine çıkmıyor ve durum mahkemeye taşınıyor. Burada kiracı haklı çıkıyor tabii” diye konuştu. Öte yandan bazı emlakçıların komisyon alabilmek adına ev sahiplerine kiracılarını çıkarmaları yönünde teşvik ettiklerini de söyleyen Yıldız “Emlak piyasası çok bozuldu. Kimin ne niyette olduğunu bilemiyoruz. Sırf komisyon almak için ev sahiplerine ‘kiracını çıkar’ ‘daha yüksek fiyattan kiracı buluruz’ baskısı yapanlar var” ifadeleirni kullandı.

Yıldız, İstanbul'da toplamda 1.8 milyon konutun boş olduğunu söyledi.

GELECEK HAFTA BUGÜNÜ BEKLİYORLAR

Gelecek hafta 2 Temmuz gününü bekleyen ev sahiplerinin yayından kaldırdıkları ilanları gelecek hafta yayına almaları bekleniyor. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah sıze vicdan rahatlıgı versın kıracılr rezıl olmuş durumda boyle bır saçmalık yok devletın bu duruma el atması lazım acılen 5000 tl ye evmi olur ne yesım ne içsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah vicdan merhamet sahibi olanı mal sahibi yapsın amin