Ev Sahibinin Zam Yapmasına Sinirlenen Kiracı Evi Yaktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahibinin Zam Yapmasına Sinirlenen Kiracı Evi Yaktı

Ev sahibinin yaptığı zamma öfkelenen kiracı evi boşaltıp gece yarısı ateş verdi. İşte haberin detayları...

Emlak 4 Haz 2022 16:21 2
Ev Sahibinin Zam Yapmasına Sinirlenen Kiracı Evi Yaktı

Ev sahibinin yaptığı zamma öfkelenen kiracı evi boşaltıp gece yarısı ateş verdi. İşte haberin detayları...

Son zamanlarda emlak sektörünün en önemli sorunlarından birisi haline gelen kira zamları, farklı olayların yaşanmasına neden oluyor. Son haber ise İstanbul'dan geldi. Bir kiracı, zam yapmak isteyen ev sahibine kızıp binayı alevlere verdi. 

DAİREYİ ATEŞE VERDİ BİNADAKİLER TEHLİKE ATLATTI

İstanbul Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde medyana gelen olay, bir apartmanın üçüncü katında yaşandı. Gece saat 00.00 sularında başlayan yangının eski kiracı tarafından çıkarıldığı öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre; ev sahibi Emel A., Tahsin K.'nın oturduğu evin kirasına zam yapmak istedi. İddialara göre daha önce zam oranı kendi belirleyen kiracı yeni zammın ev sahibi tarafından belirlenmesine sinirlendi.

1000 TL kira ödeyen Tahsin K.'ya ev sahibi 1000 TL zam istedi ve evin kirasının 2000 TL olacağını belirtti. Ancak kiracı bu rakamı çok buldu. Daha sonra görüşmeler ile bu rakamın 1500 TL'ye düşürüldüğü aktarıldı. Ancak taraflar anlaşma sağlayamadı. Evi boşaltan Tahsin K., gece yarısı boş daireyi kundaklayarak, kaçtı. Alevleri fark eden apartman sakinleri, itfaiyeyi arayarak, binayı boşalttı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, üst katta mahsur kalan bir aileyi merdiven aracıyla kurtardı. Ateşe verilen daire ve katta büyük çapta hasar oluşurken ev sahibi daireyi yalan eski kiracısından şikayetçi oldu. 

Ev sahibi Emel A'nın kızı Esra A. kiracıyla yaşanan soruna ilişkin açıklamada bulundu. Esra A. kiracının her sene zam oranını kendi belirlediğini söyledi. "Geçtiğimiz yıl kira artışı yaparken, bir sonraki sene daha farklı bir fiyat belirleyeceğimizi söylemiştik. Bu yıl kirayı bin TL'den 2 bin TL'ye çıkartmak istedik, ödeyemeyeceğini söyledi." açıklamasında bulunan Esra A. daha sonra 500 TL daha indirim yapıldığını söyledi. Esra A. son olarak ise "Kira bedelini 1500 TL olarak belirledik, o da kabul etti. Aradan bir gün geçti ve evi yaktı" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla oh çok iyi olmuş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla çok iyi yapmiş insanları zorla isyana teşvik ettiriyorlar