Ev Sahibi, Kiracısını Çıkaramayınca Yanına Taşınıp Beraber Yaşamaya Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahibi, Kiracısını Çıkaramayınca Yanına Taşınıp Beraber Yaşamaya Başladı

Çeşme'de meydana gelen olayda bir ev sahibi, yeni aldığı evindeki kiracısını çıkaramayınca onun yanına taşındı.

Emlak 17 Ağu 2022 21:05 0
Ev Sahibi, Kiracısını Çıkaramayınca Yanına Taşınıp Beraber Yaşamaya Başladı

Kiracı evden çıkmayınca yanına taşındı beraber yaşamaya başladı.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde meydana gelen olayda Engin Alkan isimli bir kişi, sıhhi tesisatçılık yaparak geçimini sağlıyordu. Geçen Şubat ayında Buca'da evini satan ve Çeşme Dalyan Mahallesi'nde bir daire satın alan bu kişinin başına ilginç olaylar geldi.

Aldığı evde kiracı olarak kalan restoran çalışanlarına ihtarname gönderen ev sahibi, evi boşaltamadı. Avukat ile görüşen ev sahibi, dava açılsa bile 1 senede anca karar çıkacağı cevabını aldı. 

Kiracılarından 20 bin lira kira ve Eylül sonunda evden çıkma sözü alan ve noter taahhütnamesi imzalatan Alkan, sokakta kalmamak için ilginç bir yönteme başvurdu ve kiracılarına birlikte yaşamayı teklif etti. Bunun üzerine ev sahibi,  satın aldığı evdeki kiracıların oda arkadaşı oldu.

Bir radyo programına konuk olan Alkan, kendi evinde misafir olduğunu söyleyerek, "Şubat ayında evi satın aldım. Buca'da bir evim vardı. Onu satarak bu daireyi satın aldım. Satın aldığımda evde kiracılar vardı. Evin boşaltılması için noterden ihtarname çektim. Evdeki kiracılar başka ev aradı ama bulamadılar. Buldukları ev de pahalı çıktı. Ben de sokakta kaldığımı söyledim ve 'Evimi boşaltın' dedim. Boşaltmak istemediler. 'Avukata git' dediler. Avukata gittim. Avukat, 'Bir sene içinde boşaltamazsın. Kiracılarınla anlaşmaya çalış' dedi. Ben de kiracılarımla konuştum. 'Bari bana bir yer verin' diyerek onlarla bir anlaşma yaptım. Onlardan 20 bin lira aldım. 3 ay kiracılarımla birlikte aynı evde yatıp kalkmaya başladım. Kiracı mıyım, misafir miyim ben de anlamadım" dedi.

Bir radyoya telefonla katıldıktan sonra olayın basına yansıdığını söyleyen Alkan, programın konusunun gıcık olunan bir konu olduğunu söyledi. Alkan açıklamasında şunları söyledi:

"Benimle birlikte 6 kişi kalmaya başladık. Şu anda birisi işi bıraktı gitti. Birisi de izne ayrıldı. 2 kişi garson olarak çalışıyor. Diğerleri sürekli olarak restorandalar. Şu an evde 2 kişi kaldı. Ama her an artabilir. Restoran, duruma göre çalışan kişileri azaltabiliyor, artırabiliyor. Anlaşmamıza göre evi eylül ayı sonunda bana teslim etmek zorundalar. Noterden taahhütname yaptık. Gün sayıyorum. Eskiden tanışmış arkadaşlar gibiyiz. İlk geldiğimde 2 arkadaş kalıyordu. Bir tanesi bulaşıkçıydı. Diğeri de garsondu. Bulaşıkçı arkadaş buradan ayrıldı. Şimdi başka bir yerde kalıyor. Garson da izne gitti. Kendi yatağımı kurdum. Orada yatıp kalkıyorum. Eşim de var. O da mağdur durumda. Yaz tatili için yanıma gelecekti. Hayaller kurmuştuk. Evimiz bu durumda olunca yaz sıcağında İzmir'de kaldı. 24 yaşında oğlum var. O da Alaçatı'da sörf okulunda çalışıyor. O da evimize gelemedi. Konteynerde kalıyor. Benim gibi koğuş sistemi yaşıyor"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç