Ev Sahibi Kiracı, Komşular Arasında Çıkan Kavgalar Artık Mahkemede Çözülmeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahibi Kiracı, Komşular Arasında Çıkan Kavgalar Artık Mahkemede Çözülmeyecek

Adalet Bakanlığının üzerinde çalıştığı 7'nci yargı paketinde komşu ve kiracı ev sahipleri arasında çıkan sorunların çözümü için adres değişiyor.

Haberler 25 Eylül 2022 11:26 1
Ev Sahibi Kiracı, Komşular Arasında Çıkan Kavgalar Artık Mahkemede Çözülmeyecek

Komşular arasındaki sorunlar artık mahkemelerde çözülmeyecek.

1 Ekim'de meclis açılıyor ve yeni yasama yılı başlıyor. Yeni yasama yılına kısa süre kala yasa çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Hazırlığı devam eden yasalardan biri de 7'inc yargı paketi. Bu paket üzerinde çalışmalar devam ederken bu kapsamda arabuluculuğun kapsamının genişletileceği ve mahkemelerde uzun yıllar süren davaların artık arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuşturulacağı bildirildi. 

Adalet Bakanlığı bürokratları ve AK Partinin üzerinde çalıştığı düzenlemenin detaylarına baktığımızda ; KAt mülkiyeti kapsamında tüm konularda ve komşular arası çıkan sorunlar artık arabulucuda çözülecek. Daha önce bu isteğe bağlıydı. Ancak artık zorunlu olacak. Eğer 1 ay içinde bu konu arabulucuda çözülmezse sorun mahkemeye taşınacak ve konu mahkemelerde çözülecek. 

Bu kapsamda olan bazı sorunlar şu şekilde:

BAHÇEME KOMŞUMUN TAVUĞU GİRDİ

ihtilaflı kiralar,

kira tespit davaları,

tahliyeler,

apartman yönetimi ile ilgili ihtilaflar,

bina ya da sitedeki ortak olanların kullanımı,

komşunun bahçesine kedi, köpek, tavuk girmesi,

park yeri sorunları 

Bu sorunalr normalde ciddi boyutlara ulaşarak kan davasına bile dönüşebiliyordu. Mahkemelre taşınan sorunlar ise yıllar sürdüğü için komşuların hayatları adeta zehir oluyordu. Ancak arabulucu yöntemi ile artık bu sorunların 1 ay gibi kısa sürede çözülmesi amaçlanıyor. 

Düzenleme 1 Ekim'den sonra meclise gelecek ve meclisten kısa sürede geçerek yasalaşacak. Finans7.com2u takip ederek düzenlemeden haberdar olabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev sahibi kiracı kavgası düşük kiralardan kaynaklanmaktadır. Kirada alt sınır 4000.TL ve %25 olabilir. Tüfeyi kaldıran devlet enflasyon karşında 1000-4000.TL arası kira farkını ev sahiplerine vermelidir.