Ev Sahibi Kiracı Herkes Başvuru Yapabilecek: İşte Doğalgaz Yardımı e Devlet Başvuru Formu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Sahibi Kiracı Herkes Başvuru Yapabilecek: İşte Doğalgaz Yardımı e Devlet Başvuru Formu 2022

Doğalgaz yardımı başvuru şartları hakkında açıklama geldi. İşte başvuru şartlarına ilişkin açıklama ve başvuru ekranı.

Haberler 20 Eylül 2022 21:17 1
Ev Sahibi Kiracı Herkes Başvuru Yapabilecek: İşte Doğalgaz Yardımı e Devlet Başvuru Formu 2022

İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımı içi,n başvuru şartları açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bakan Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında doğalgaz desteğine ilişkin detayları aktardı ve kimlerin desteğe başvuru yapabileceğine yer verildi. Biz de bu yazımızda söz konusu yardımın başvuru detaylarına ve başvuru bilgilerine , vatandaşların nasıl başvuru yapacağına yer verdik.

Geçen sene başlatılan yardım kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara kışın ısınma yardımı yapılacağı bildirildi. Isınma yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 450 lira ile 1150 lira arasında destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Kış aylarına doğru gidilirken doğalgaz desteği için başvuru ekranı açıldı ve edevlet kapısı üzerinden ısınma yardımı başvuruları alınmaya başladı. Devlet tarafından vatandaşlara verilen söz konusu yardımın, istenen bilgilerin e devlet üzerinden iletilmesi ile yapılacağı bildirildi.

PEKİ KİMLER BU YARDIMA BAŞVURU YAPABİLİR?

Peki bu yardıma kimler başvuru yapabilir? İhtiyaç sahibi olan , dar gelirli olan vatandaşlar, doğalgaz alt yapısı olan 81 il ve 647 ilçede başvuru yapabilecek. Bakan Derya Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada hem faturalı sayaç hem de kartlı sayaç kullanabilen  vatandaşlar için ödemelerin yapılacağına yer verildi.

KİRACI VE EV SAHİBİ FARK ETMİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen haftalarda kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada ev sahibi ve kiracı fark etmeden herkesin başvuru yapabileceğine yer verildi. Faturalı sayaç kullanan vatandaşlara , fatura ibrazı üzerine destek ödemesi yapılıyor. Kartlı sayaç kullananların ise paraları kartlarına yatacak.

Başvuru şartlarına ilişkin yapılan açıklamada , "3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları SYD Vakıflarınca belirlenen haneler. " denildi ve "e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler" ifadeleri kullanıldı.

BAŞVURU EKRANI

Yardıma başvuru yapmak isteyen vatandaşların internet üzerinden başvurması gerekmektedir. "https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti" adresi üzerinden yeni başvuru kısmına giderek ısınma yardımı başvurusu yapabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapılıyor acaba