Ev Kiralayacaklara Kötü Haber: Artık 2 Belge Daha İstiyorlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Kiralayacaklara Kötü Haber: Artık 2 Belge Daha İstiyorlar

Evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, hem fahiş zam yapıyor hem de alacağını garanti altına almak için skandallara imza atıyor.

Emlak 5 Ekim 2022 15:33 0
Ev Kiralayacaklara Kötü Haber: Artık 2 Belge Daha İstiyorlar

Artık ev kiralamak isteyenlerden yeni belgeler isteniyor.

Birçok ilan sayfaısnda yayınlanan kiralık ev ilanlarına bakıldığında ciddi bir sıkıntının ortaya çıktığı görülüyor.

KİRAYA REKOR ZAM SONRASI, ACABA KİRAMI ALABİLİR MİYİN ENDİŞESİ

Kiralık ev fiyatları rekor kırarken son dönemlerde ev sahiplerii, kiraya verdikleri evlerden kirasını alamamaktan şikayetçi. 2 bin liralık evleri 6-7 bin liraya kadar çıkaran ve kirasını alamadığı için mağdur olduğunu söyleyen ev sahipleri, artık yeni bir yola başvurmaya başladı.

DEPOZİTOLAR CAN YAKIYOR: 1 YILLIK KİRA KADAR DEPOZİTO NE DEMEK?

Ev sahipleri, kiracının eve girmeden önce verdiği depozitoyu da ciddi şekilde abartmaya başladı. Daha önce 1 , en fazla 2 kira depozito isteyen ev sahipleri, artık 1 yıla kadar olan kiranın depozitosunu istiyor.

YENİ BELGELER İSTENİYOR

Birçok ev ilanı sayfasına baktığımızda artık ev sahiplerinin maaş bordrosu ve kişinin kredi notunu istedikleri görüldü.

Konu ile ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hukuka aykırıdır bu. Kimse kimsenin maaşını, sabıka kaydını sorgulayamaz. Bu bilgileri vermek zorunda değiller" dedi ve "Artık işin dozunu kaçırdılar. Neredeyse sabıka belgesi, yer kağıdı isteyecekler. Kanunlara aykırı sözleşme mi olur? Bakın geçtiğimiz günlerde de bir genç avukat hanım ev kiralamak istediğinde; mesleğini öğrenince ev sahibi, ’ben avukata vermem’ diyor. Çok uğraştırır beni sonra diyor ve ona kiralamıyor. Daha önce bir emsal karar var. Eşitlik ve insan hakları kurulumuz öğrenciye ev kiralamayan ev sahibine ceza uyguladı. Bu tür durumla karşılaşan tüm vatandaşlarımız mutlaka İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na internet üzerinden çok kolayca şikayetlerini yapabilirler. Kiracı seçmek ne demek? Yani pazarcıdan karpuz mu seçiyorsunuz? Böyle bir hakkınız yok. Tüketici Kanunu’nun 6. maddesince de satıştan kaçınmak yasaklanmıştır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç