Ev ilanları geri çekildi: Kiralık ev fiyatlarına yeni zam için Şubat bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev ilanları geri çekildi: Kiralık ev fiyatlarına yeni zam için Şubat bekleniyor

Son dakika: Ev sahipleri, evini maaş zamlarından sonra daha yüksek fiyata kiralamak için ilanlarını geri çekmeye başladı.

Emlak 5 Ara 2023 08:49 0
Ev ilanları geri çekildi: Kiralık ev fiyatlarına yeni zam için Şubat bekleniyor

Kiralık ev ilanları geri çekildi: Ev sahipleri memur emekli ve asgari ücret zammını beklemeye başladı.

Son dönemlerde kiralık ev ilanları azalmaya başladı. Yeni yıla doğru gidilirken ev sahipleri, memur ve emekli ile asgari ücrette yapılacak zammı beklemeye başladı. Yapılacak zam sonrası evini daha yüksek orandan kiraya vermeyi planlayan ev sahipleri, ilanları Ocak ya da Şubat ayından itibaren yayınlamak istiyor.

İstanbul'da emlakçılık yapan Murat Gözüpek adlı bir kişi, şimdi bekleyelim Şubat ayında kiralık evde ilana çıkarız taleplerinin çokça geldiğini söyledi. Geçen hafta Beylikdüzü'nde 10 bin liradan ilana çıkılan daireyi ev sahibinin talep etmesi sonrası geri çektiklerini, ev sahibinin aynı evi zamlar sonrası 18 bin liraya koymayı planladığını söyledi.

Bahçeşehir'de 22 bin liralık dairenin ise Şubat ayında 35 bin liraya ilana konulacağını söyledi.

Her zam döneminde sadece konutta değil her sektörde fırsatçılığın hortladığını söyleyen Gözüpek, son 3 yılda bu durumun alışkanlık haline geldiğini söyledi. Maaş zamlarına 1 ay kala iğneden ipliğe her şeyin zamlandığını söyleyen Gözüpek, Temmuz ayında kiralık konut ilanlarının fiyatlarının yükseltildiğini, daha zam vatandaşların cebine girmeden çıktığını söyledi.

Bir başka emlakçı E e Eyüpoğlu ise yaptığı açıklamada, "Bankalar konut kredisi vermiyor. Ev alamayan kiralamaya yönelmişti. Ocak-haziran döneminde kiralık konut talebi de arzı da iyi seviyedeydi. Ancak son 3 aydır hareket azaldı. Ev sahipleri kiralık konut fiyatlarını düşüme taraftarı değil. Fiyatlarda vatandaşa yüksek kaçıyor. Bu nedenle işler azaldı. 2024 yılını bekleyenler var. Asgari ücret zammı ve emekli maaşlarının artması ile piyasada hareketlenme yaşanacaktır. Çünkü bugün İstanbul'da bir ev taşımak; nakliye, kira, depozito, emlakçı komisyonu derken 50-60 bin lirayı buluyor" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç