Ev hanımlarına emeklilikte son dakika: Başvuru detayları belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilikte son dakika: Başvuru detayları belli oldu

Son dakika haberi geldi: Ev hanımlarına emeklilikte son dakika açıklamasında detaylara yer verildi. Hiç sigorta girişi olmayan ve sigorta girişi olan kadınlara emeklilik ve maaş hakkı.

Emekli Haberleri 7 Mayıs 2023 09:47 0
Ev hanımlarına emeklilikte son dakika: Başvuru detayları belli oldu

Kadınlara erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik başvuru detayları belli oldu.

Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor. Gelen düzenleme ile kadınlara pozitif ayrımcılık gelecek. Seçimlerden sonra gündeme gelecek düzenleme ile milyonlarca ev hanımı ve anneler hem sosyal güvenceye kavuşacak hem de emekli olacak.

Seçim beyannamesinde yer alan Aile Koruma Kalkanı paketine baktığımızda sistemin 4 ayak üzerinden yürütüleceği görülüyor.

İlk aşamada hiç sigortası olmayan ya da şimdiye kadar çalışma imkanı bulamayan ev hanımlarına emeklilik ve sigorta yapılacak.

Bu aşamada hiç sigortası olmayan ev hanımlarına sigorta yapılacak. Primi de olmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Bu aşamada ödenecek primlerin 3'te 1'ini devlet ödeyecek. Kadınlar sağlıktan ücretsiz faydalanacak. Kadının yanı sıra bakmakla yükümlü oldukları kişiler de sağlıktan faydalanabilecek.

İkinci adıma baktığımızda annelerin çocuk sayısına göre erken emekli olacağı bildirildi.

Üçüncü aşamada ise çalışan annelere yıpranma payı verilecek ve erken emeklilik hakkı verilecek.

Dördüncü adımda ise doğum borçlanması olacak ve erken emekliliğin önü açılacak. Kadınlar her çocuk için borçlanmaya giderek erken emekli olabilecek.

Kadınlara yapılacak destek senede 12 bin lirayı geçecek. SSK prim eşitliği gerçekleştiğinde de 5 bin 400 olan kısmi emeklilik şart 4500 güne kadar çekilecek. Tüm bunlarla birlikte ev hanımları erken emekli olacak ve emekli maaşı alabilecek.

Bunun yanı sıra kadınların çocuk sayısına göre erken emekli olmasının da önü açılacak.

BAŞVURU

Emeklilik başvurusu başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç