Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş şartları için son dakika açıklaması: İşte başvuru tarihi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş şartları için son dakika açıklaması: İşte başvuru tarihi 2023

Son dakika haberi: Ev hanımlarına emeklilik ve maaş için son dakika açıklaması geldi. Bakan Yanık şartlar ve başvuru hakkında son bilgileri verdi.

Emekli Haberleri 1 Mayıs 2023 10:06 10
Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş şartları için son dakika açıklaması: İşte başvuru tarihi 2023

Ev hanımlarına emeklilik ve maaş için başvuru tarihi açıklandı.

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına emekliliğin çocuk sayısına göre düzenleneceğine ve çocuk sayısı fazla olanların daha erken emekli olacağını, doğum sürelerinin emeklilikte prim gün sayısından düşürülebileceğini söyledi.

TGRT Haber ekranlarında açıklama yapan Bakan Yanık, ev hanımlarına emeklilik ile ilgili detayları şu şekilde verdi:

"Çocuk bazlı değil. Çocuk sayısı ve doğum süreleri emeklilik sürelerinde kolaylaştırıcı olacak. Ev hanımlarının emekliliği şu: Biraz önce söylediğim sosyal devlet ilkesi çerçevesinde biz ev hanımlarının ve bütün vatandaşlarımızın bir şekilde sosyal güvenlik sistemine dahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle ev hanımları yaptıkları iş itibarıyla ağır aslında. Çocuk büyütmek, hanenin hzuru için her şeyi yapmak kolay değil. Bunun kamusal alanına baktığımızda, diyelim ki ev hanımı kendi evinin ihtiyacını karşılamazsa, dışarıdan karşılanırsa bir kamusal maliyeti olacak. Biz de dedik ki bu kamusal maliyetin de paylaşılması noktasında bireysel emekli olmak isteyen ev hanımlarının sigorta primlerinin 3'te birini biz ödeyeceğiz. Çünkü onların yaptığı iş kısmen de olsa bir kamusal faydayuı ortaya çıkarıyor. Bu da güzel yankı uyandırmış konu"

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladığında kaçırmamak için TIKLA İNDİR

EMEKLİ OLUNCA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ALACAKLAR: 7500 TL

Ev hanımları, prim ödemelerini tamamlayıp yaşı doldurduktan sonra emekli olabilecekler. Emekli olacak ev hanımları, en düşük emekli maaşı üzerinden maaş alabilecekler.

BAŞVURU TARİHİ NETLEŞTİ

Ev hanımlarına emeklilik için başvurular henüz başladı. Finans7.com olarak edindiğimiz bilgilere göre; 14 Mayıs sonrası meclis seçimi yapılacak ve milletvekilleri seçilecek. Seçimin tamamlanmasından sonra meclis çalışmalarına başlayacak. Başlayacak çalışmalarda ilk aşama Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması olacak. Bankanın kurulmasından sonra ev hanımlarına emeklilik başvuruları başlayacak. Emeklilik başvurularının Haziran ayında başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
nasıl başvurulur biligi lütfen
Ziyaretçi 10 Ay Önce
nasıl başvura bildirim biligi albilrimyim
Ziyaretçi 11 Ay Önce
yeni bi haber yik birda
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bir yıl emekli günüm var eşim hiç ödeme yapamamış emekli olamadim45yilik evliyim 3tane çocuğum var
Ziyaretçi 11 Ay Önce
sigorta başlanğıcım yok çocugumda yok maddi durum eşimin emeklisiyle geçiniyoruz nasıl olacak aklımda deli sorular...