Ev hanımlarına emeklilik ile yüz binlerce kadın emekli olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilik ile yüz binlerce kadın emekli olacak

Ev hanımlarına emeklilik için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emeklilik düzenlemesi ile yüz binlerce kişinin emekli olacağına yer verildi.

Emekli Haberleri 14 Ara 2023 0
Ev hanımlarına emeklilik ile yüz binlerce kadın emekli olacak

Hangi ev hanımları emekli olacak?

Sigortası olan, daha önce primi olan ev hanımlarının nasıl emekli olacağına yönelik son dakika açıklaması geldi.

Gelen açıklamada ev hanımlarına emeklilik için çalışmaların halen devam ettiği, düzenlemede son aşamalara gelindiği bildirildi. Henüz kjesinleşen bir bilgi yok. Ancak aktif şekilde sigortası olan ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni sigorta ssitemi devreye alınacak. Bu sistem ile ev hanımlarının emekli olmaları sağlanacak.

Bunun için öncelikle Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. Söz konusu düzenleme için Resmi Gazete'de kanun yayınlandı. Yayınlanan kanun sonrasında banka önümüzdeki günlerde kurulacak ve ev hanımları, daha az prim ödemesi yapacak.

Şimdiki sistemde ev hanımları, isteğe bağlı emeklilik için başvuru yapabiliyor ve prim ödemelerini yaparak gerekli şartları taşıması ile emekli olabiliyor. Aynı sistem ev hanımlarına emeklilik için de devam edecek ve devlet, ev hanımlarının 1/3 prim ödemesini karşılayacak.

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinin gelmesi ile birlikte yüz binlerce ev hanımının isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emekli olması bekleniyor. Prim ödmeelerini tamamlayan ev hanımları, şartları taşıması ile emekli olacak ve mevcut durumdaki en düşük emekli maaşını almaya hak kazanacak.

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç