Ev hanımlarına emeklilik başvurusu için kritik süreç başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu için kritik süreç başlıyor

Son dakika haberi: Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili kritik süreç başlıyor. Başlayacak süreçte kanun teklifi hazırlanacak ve daha sonra başvuru başlayacak.

Emekli Haberleri 6 Haz 2023 16:33 5
Ev hanımlarına emeklilik başvurusu için kritik süreç başlıyor

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu için kritik süreç başlıyor.

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi. Gelen son dakika açıklamasında ev hanımlarına emeklilik için kritik sürecin kısa sürede başlayacağına yer verildi. Kritik sürecin başlaması ile birlikte ev hanımlarına emeklilik hakkı verilerek primlerin devlet tarafından karşılanması sağlanacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili detaylar basit şekilde anlatılmak gerekirse şu şekilde:

Emekli olmayan ev hanımlarıda herhangi bir yaş şartı aranmayacak. Sigorta girişi olan ve olmayan ev hanımları, başvuru başladıktan sonra SGK'ya giderek müracaatını yapacak. Başvurusunu yapanlar, aylık prim ödemesi yapacak. Normalde emeklilik için prim ödemesi 3 bin lira civarında. Bunun bin liralık kısmını devlet verecek. Ev hanımları ise aylık 2 bin lira ödeme yaparak emekli olabilecek. Prim ve yaş şartı ise henüz açıklanmadı. Prim yaş şartı belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

KRİTİK SÜREÇ BAŞLIYOR

Başvuruda kritik süreç başlıyor. Bugün kabine yapılacak. Düzenlenecek kabine toplantısında ev hanımlarına emeklilik verilmesi için görüşme olacağı ve kanun teklifi sürecinin başlatılacağı öğrenildi. Kanun teklifinin hazırlanması ve meclise gitmesi ile birlikte başvurular başlayacak. Başvuru sürecinden haberdar olmak için yukarıdaki linklerden uygulamamızı ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
bütün özel sektör 40 yas sınırı koydu 40 yaşından sonra nereye gidip çalışacak kimse işe almıyor 2000 sonrası emeklilik getirilmeli kesinlikle
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Tamam ev hanımları nereden verecek esim emekli 2000tl yi nasıl vereceğiz
Ziyaretçi 10 Ay Önce
e balik piş agizama düş istiyorsunuz heralde o zaman kimse çalışmaz ev hanımı emekli oluyor diye
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Biz o 2 bin tl yi nasıl nerden ödeyeceğiz sorun orda her ay çok zor ev hanımlarıda emekli olacak diye sevinmistik😔😔
Ziyaretçi 10 Ay Önce
40 yaşından sonra artık kimse işe almak istemiyor, ben 46 yaşındayım, biraz primim var, hiç bir yere başvuru yapamiyoruz yaş şartından dolayı, primimi dolduramiyorum tamamlanamiyorum, o yüzden 45 yaşından sonrakileri artık emekli yapsınlar bi zahmet..