Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Şartları ne, ne zaman gelecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Şartları ne, ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev hanımlarına emeklilik için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada talimatın geldiği ve başvurularda geri sayımın başladığı bildirildi.

Emekli Haberleri 17 Ağu 2023 08:41 1
Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlıyor: Şartları ne, ne zaman gelecek?

Ev hanımlarına emeklilik geliyor.

Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması için talimat verdiği öğrenildi. Verilen talimat sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında önemli bir toplantı yapıldı. Peki ev hanımlarına emeklilik ne zaman gelecek? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılacak?

TALİMAT GELDİ ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantıda tüm bakanlıklara, seçim sürecinde verilen müjdelerin hayata geçmesi için çalışmalara başlamalarını istedi. Başlatılan çalışmalar kapsamında bakanlıklarda bürokratlar raporları hazırlamaya başladı. Hazırlanan dosyaların kısa sürede Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderileceği ve gönderilmesinden sonra çalışmaların hızlı yapılacağına yer verildi.

PRİMLERİN 1/3'Ü DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeler sonrası kısa sürede Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulacağı açıklandı. Bankanın kurulması sonrası gençlere evlilik kredisi ve diğer müjdelerin geleceği açıklanırken bankanın kurulması ile birlikte ev hanımlarına emeklilik konusu da gündeme gelecek. Ev hanımlarının isteğe bağlı emeklilik sürecinde primlerinin 1/3'ünün devlet tarafından ödenecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinin Ekim ayında gündeme gelmesi ve Ekim sonu, en geç Kasım ayının başında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili açıklama geldiğinde, başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Para ve yaşam arasındaki dengeyi bulmak ev hanımlarına eşlere iyi gelecektir ama çalışan insanlara olan saygı ve sevginin azalacağına pek inanmıyorum her şeyi zaman gösterecek başarılar