Ev Hanımlarına Emeklilik Açıklaması: İşte Başvuru ve Prim Ödeme Detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Hanımlarına Emeklilik Açıklaması: İşte Başvuru ve Prim Ödeme Detayları

Daha önce hiç çalışmamış ya da bir yerde kısmi olarak çalışmış ev hanımlarına emeklilik açıklaması geldi. İşte detaylar.

Ekonomi 7 Haz 2022 15:44 0
Ev Hanımlarına Emeklilik Açıklaması: İşte Başvuru ve Prim Ödeme Detayları

Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı: İşte başvuru detayları.

Hiç çalışmayan ev hanımlarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. SGK ile İş Bankası tarafından yapılan açıklamada hiç çalışmayan kadınlara,  aylık prim ödemeleri durumunda emeklilik hakkı verileceği duyurldu. Devlet desteğinin de eklenmesi ile birlikte kadınlara emeklilik fırsatının başladığı bildirilirken kadınların sosyal güvencesinin olup olmaması şartı aranmadığına yer verildi. 

SGK AÇIKLAMASI

2022 yılında ilk defa prim ödeyecekler, normal emeklilik için; 9000 gün prim ve 25 yıl şartlarına tabi olacak ve bu şekilde emekli olacaklar. Emeklilik yaşı ise 58 olacak.

2022'de ilk defa prim ödeyecek kadınlar kısmen emeklilik için; 5400 prim ve 25 yıl şartı ile 61 yaşında emekli olacak.

Bunun için SGK'ya başvurmanız gerekmektedir. Aylık prim ödemesi ise 1548 lira olacak.

İŞ BANKASI

"Sosyal güvencesi olsun olmasın, kadınlarımızın ekonomik açıdan kendilerini güvende hissetmeleri için Anadolu Hayat Emeklilik sadece kadınlarımıza özel bir bireysel emeklilik planı oluşturdu. 18 yaş ve üstü kadınlarımız geleceğe umutla bakabilmek ve geleceklerini güvence altına alabilmek için 320 TL’den başlayan aylık katkı payı ödemeleri ile plana dahil olabilir ve %30 ek devlet katkısından faydalanabilir." ifadeleri ile yayınlanan açıklamada 

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu açıklamada geleceğine yatırım yapmak isteyen ev hanımlarının emeklilik planı ürününden faydalanabileceğine yer verildi ve "Geleceği için yatırım yapmayı amaçlayan tüm kadınlar Ev Hanımları Emeklilik Planı ürününden faydalanabilir. Sosyal güvencenin olmaması şartı aranmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

DEVLET KATKISI MÜJDESİ

Devlet katkısı yüzde 30 seviyesinde veriliyor. Sunulan devlet katkısı "Ödeyeceğiniz katkı payları için bir üst sınır bulunmamaktadır. Bir takvim yılı içinde hak kazanacağınız en yüksek devlet katkısı tutarı, yıllık brüt asgari ücretin %30’u ile sınırlıdır." ifadeleri ile  şu şekilde açıklandı:

AYLIK EN AZ ÖDEME

Açıklamada, aylık en az ödemenin 320 lira olduğu, ayda 320 lira verene 96 lira devlet katkısı verildiği ve toplamda 1152 lira olduğuna yer verildi. Ayda 500 lira ödeme yapana 150 lira devlet katkısı, yılda 1800 lira devlet katkısı verilmektedir. Ayda 800 lira ödeme yapana ayda 240, yılda toplamda 2 bin 880 lira devlet katkısı sunulmaktadır. 1000 lira ödeme yapana ise ayda 300 lira, yılda 3600 lira edvlet katkısı veriliyor.

BAŞVURU

Başvuru yapmak isteyenlerin İş Bankasına müracaat etmesi gerekmektedir. 

Söz konusu BES kampanyasının detaylarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK YASA TEKLİFİ

25 yıl çalışan ev hanımlarına emeklilik için TBMM'de bir teklif var. Ancak teklif henüz gündeme gelmedi. Teklif gündeme gelirse 25 yıl çalışan ev hanımlarının belirli bir ücret ödemesi durumunda emekli edilmesi gündeme gelecek.  Detayları için TIKLAYIN

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç