Ev hanımlarına 4 bin TL yardım başvurusu: İşte kadinlara 4000 lira destek sosyal yardım başvuru hizmeti e-devlet 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev hanımlarına 4 bin TL yardım başvurusu: İşte kadinlara 4000 lira destek sosyal yardım başvuru hizmeti e-devlet 2023

Çalışan, çalışmayan ev hanımlarını ilgilendiren açıklama geldi ve destek ödemesi başvurusunun nasıl yapılacağına yer verildi:

Finans Magazin 10 Ara 2023 11:57 0
Ev hanımlarına 4 bin TL yardım başvurusu: İşte kadinlara 4000 lira destek sosyal yardım başvuru hizmeti e-devlet 2023

Çalışan - çalışmayan tüm ev hanımlarına 4 bin TL destek ödemesi.

Çalışan çalışmayan tüm ev hanımları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hükümete yakınlığı ile bilinen sayfanın yaptığı son dakika paylaşımında e devlet üzerinden başvuru yapan kadınlara, çocuk başına destek ödemesi yapılacağına yer verildi.

Söz konusu haberde destek ödemesi ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Devlet çalışan ve ev hanımı ayrımı yapmaksızın tüm ev hanımlarına 4 bin TL destek sağlıyor. Destekten faydalanmak için şart en az bir çocuğunuzun olması"

E Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamaya baktığımızda başvuru yapan vatandaşların değerlendirme süreçleri ile ilgili, "Sosyal Yardım Başvurunuza ilişkin nihai iş ve işlemler resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yürütülecektir" ifadelerine yer verildi ve "Bu hizmeti kullanarak, sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuza ilişkin iş ve işlemler kayıtlı resmi ikamet adresinizin bulunduğu İl/İlçede bulunan 3294 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yerine getirilecektir" denildi.

E DEVLET ÜZERİNDEN YAYINLANAN BAŞVURU ŞARTLARI

E Devlet kapısı üzerinden söz konusu yardımın başvurularının yapıldığı bildirildi. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir:

Adresinin yurtdışı olmaması

Adres gizliliği kararının olmaması

18 yaşından küçük olmaması

T.C. Vatandaşlığının olması

Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu şartları taşıyan ve ihtiyaç sahibi olan ev hanımlarına söz konusu destek ödemeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla PTT üzerinden, ya da vatandaşların başvuru yaptığında verdiği İBAN'a yatırılmaktadır.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir:

Öncelikle e devlet internet sitesi olan turkiye.gov.tr adresine gidin. Burada dikkat edilmesi gereken husus, sadece turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapın. Farklı isimdeki internet siteleri, e devlet gibi oluşturuluyor ve vatandaşların bilgileri bu şekilde çalınıyor. Bu nedenle e devlet kapısı olan turkiye.gov.tr adresine gidin.

Bu sayfada önce TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıda gösterildiği gibi Arama kısmına SOSYAL YARDIM yazın.

Çıkan sonuçlardan yukaırda belirtildiği gibi SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ yazan kısma tıklayın.

Daha sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak.

Burada, resimde gösterildiği gibi YENİ BAŞVURU yazan yere tıklayarak karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru yaptıktan sonra vatandaşlar değerlendirme sürecine alınacak. Gelir durumuna göre başvuru yapan kişilere sosyal yardım ödemesi yapılacak.

SONUCU

Başvuru sonrası sonuçlar, yukarıda belirtilen adreste takip edilebilecek. Kadın erkek diğer adaylar burada > Bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç