'Ev fiyatları düşmeyecek boşuna beklemeyin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Ev fiyatları düşmeyecek boşuna beklemeyin'

Son dakika haberi: Uzmanlar açıklama yaptı ve ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

Emlak 8 Ocak 2023 08:36 0
'Ev fiyatları düşmeyecek boşuna beklemeyin'

Uzmanı açıkladı: Ev fiyatları düşmeyecek bopşuna beklemeyin.

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz bir son  dakika açıklamasında bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada ev fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber verdi. 

Son günlerde yeni ev kampanyalarının açıklanması ile birlikte ev fiyatları yeniden yükselişe geçti. Yükselişe geçene ev fiyatları ise alıcılarda bir beklentiye neden oldu. Beklenti ise fiyatların artık tavan yatpığı ve bu seviyeden düşeceği beklentisi oldu.

EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Bu soru DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz'a yöneltildi ve ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceği sorusu soruldu. Yılmaz ise bu soruya verdiği cevapta, “Fiyatların bırakın düşmesini beklemek, bu seviyelerde kalması bile mümkün değil. Bugün hâlâ fırsat fiyat dönemindeyiz. Yeni kampanya da faiz oranı ve vadesi ile tarihi fırsat” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin Emtia fiyatlarındaki artış olduğunu hepimiz biliyoruz. Son iki yılda emtia fiyatlarında bazı kalemlerde 5, bazı kalemlerde ise 10 kata varan oranlarda artış yaşandığını unutmamak gerek. Emtia fiyatlarındaki artış, inşaat maliyetlerini de yükseltti. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada gayrimenkule olan talep devam ediyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi tüketici konut yatırımının, enflasyona karşı en güvenli liman olduğunun farkında. İkincisi ise nitelikli konutlardaki arz sıkıntısı. Maliyet artışı nedeniyle nitelikli konut arzındaki azalmaya rağmen, talep artarak devam ediyor. Geçmişte de bu tarz yorumlar, yanlış analizler çokça yapıldı. Ama gelinen noktada olan, ev almak isteyip de bu tartışmalardan etkilenen vatandaşa oldu. Bu yanlış analizlerle, vatandaşın ev sahibi olması resmen engellendi. Türkiye, gelişen ve büyüyen bir ülke. Konut talebi güçlü olmaya devam edecek. Bazı dönemler konut alıcısı dönemsel olarak bu talebi erteliyor. Fakat her erteleme sonrasında satışlar tekrar ciddi anlamda artıyor. Bu nedenle konut fiyatlarının bırakın düşmesini beklemek, bu seviyelerde kalması bile mümkün değil. Bundan tam bir yıl önce; geçen yılın ocak ayı ortalarında konutta fırsat Fiyat dönemindeyiz demiştim... Bu açıdan hâlâ ‘fırsat fiyat’ döneminin içinde olduğumuzu düşünüyorum"

Finans7.com | Ankara
Kaynak: hurriyet.com.tr/ekonomi/dap-holding-yonetim-kurulu-baskani-ziya-yilmaz-konut-fiyatinin-dusmesi-mumkun-degil-42200394

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç