Ev almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi

Son dakika haberi: Ev alacaklara düşük faizli konut kredisi için yeni açıklama geldi. İşte gelen açıklama detayları.

Emlak 7 Ara 2023 10:14 4
Ev almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi

Ev almak iteyenler için düşük faizli konut kredisi açıklaması.

Son dakika haberi geldi. GYODER tarafından yapılan son dakika açıklamasında yeni bir konut kredisi kampanyasının gündemde olduğuna yer verildi.

1.20 İPTAL EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada ilk evini alacaklara konut kredisi ile ilgili, "Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk" demiş ve 1.20 faizli konut kredisinin gelmeyeceği mesajını verdi.

GYODER yaptığı açıklamada faiz oranının bir miktar yüksek olarak geleceğini söyledi. Peki ilk evini alacaklara konut kredisi ne zaman gelecek? Kredi hesaplaması nasıl olacak?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı son dakika açıklamasında konutta son günlerde durgunluk yaşandığını, faizlerin çok yükseldiğini, bu nedenle satışların çok azaldığını söyledi.

“Ortalama konut fiyatları açısından İzmir, İstanbul ve Ankara’yı kıyasladığımızda şunu söyleyebiliriz. GYODER’in tahmini çerçevesinde bazı fiyat aralıkları var. Genel anlamda aslında bizim ilk referans aldığımız konut fiyatları ile ilgili ortalama rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksidir. Konut fiyat endeksi değerleme raporları üzerinden alınan ortalamalar olduğu için nispeten metrekarelerin, krediye uygun dairelerin değer ortalamalarını yansıtıyor diyebiliriz" diyerek açıklamasına başlayan Özelmacıklı, son açıklanan konut fiyat endeksine değinerek Türkiye'de ortalama konut fiyatının metrekarede 29 bin 110 liraya çıktığını söyledi.

İstanbul'da fiyatların ciddi şekilde yükseldiğini söyleyen Özelmacıklı, "Bununla beraber İstanbul için bu rakam metrekarede 43 bin 669 TL iken, İzmir için 33 bin 054 TL seviyelerinde, Ankara’da ise 22 bin 200 TL seviyelerindedir" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR FARKLI

İnternet üzerinden yayınlanan ev ilanlarında ise ortalamaların farklı olduğunu söyleyen Özelmacıklı, en büyük ilan portalındaki ilanların ortalamasına göre fiyatları şu şekilde verdi: "İstanbul’da metrekare birim fiyatının 35 bin TL seviyelerinde olduğunu, Ankara’da 20 bin TL seviyelerinde olduğunu, İzmir’de 30 bin TL seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz"

1 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEKLER NE KADAR ÖDEYECEK?

Bankalara kredi çekmek için şimdi giden vatandaşlardan 1 milyon lira kredi çekeceklerin yapacağı geri ödemeyi de aktaran Özelmacıklı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şu anda kamu bankalarında kredilerde önemli kısıtlamalar var. BDDK’nın konut kredileri ile ilgili ilk defa ev alacaklara ve mevcutta evi olanlar için uyguladıkları kredilerde farklılıklar var. Bugün ilk defa konut alacak bir kişi için 1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vade ile aylık yüzde 2.85 oranında faiz oranı ile yaklaşık 29 bin 500 TL seviyesinde aylık ödeme yapılması gerekiyor. Bu hayat sigortası vb. Koşullarla farklılık gösteriyor. Taşınmazların değerleme raporundaki değerlerinin de çekilebilecek kredilerle ilgili etkisini unutmamak lazım. 1 milyon TL için yaklaşık 30 bin TL’lik bir geri ödemeden bahsediyoruz"

1.50 FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut kredisi kampanyasında faizlerin 1.50'ye çekilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Konut kampanyası ile ilgili faiz oranlarının konut üreticileri açısından önemli bir beklentisi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda konut almak isteyenler açısından da mevcut faiz oranlarının yüksek olduğuna dair genel bir kanaat var. Tüketicilerin kampanya çerçevesinde aylık yüzde 1.50 seviyelerine kadar oluşabilecek kampanyalardan faydalanma ihtimalinin yoğun olacağını düşünüyoruz. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde 1 milyon TL konut kredisi için aylık yüzde 1.50 seviyesinde faiz olabileceği düşünüldüğünde ödemeler 18 bin TL’ye kadar düşecektir. Bunların piyasada daha kabul edilebilir oranlar olduğunu söyleyebiliyoruz.

Finansmanın kolaylaşması, konuta olan talebi canlandıracaktır. Düşen konut satışlarını harekete geçirebilir. Dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olması açısından önemli avantaj sağlar. Şu anda yapımı yavaşlamış, yapımı beklenen ve yapılmayan projelerin satışlarına oluşturacağı olumlu etkiler nedeniyle istihdam ve piyasaya önemli katkıları söz konusu olabilecektir"

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

1.50 FAİZLİ KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

120 AY VADE İÇİN HESAPLAMA

1 MİLYON TL İÇİN KREDİ HESAPLAMA

%1.5 Faizli Hesaplama Sonucu
Ödeyeceğiniz aylık taksit:
18.019TL
Kredinizin toplam ödemesi:
2.162.222TL
Anapara: 1.000.000 TL
Faiz: 1.162.222 TL

1,5 MİLYON TL İÇİN KREDİ HESAPLAMA
Ödeyeceğiniz aylık taksit:
27.028TL
Kredinizin toplam ödemesi:
3.243.334TL
Anapara: 1.500.000 TL
Faiz: 1.743.334 TL

2 MİLYON TL İÇİN KREDİ HESAPLAMA
Ödeyeceğiniz aylık taksit:
36.037TL
Kredinizin toplam ödemesi:
4.324.445TL
Anapara: 2.000.000 TL
Faiz: 2.324.445 TL
Dosya Masrafı: 0 TL

180 AY VADELİ KREDİ HESAPLAMASI

1 MİLYON TL İÇİN HESAPLAMA
Ödeyeceğiniz aylık taksit:
16.104TL
Kredinizin toplam ödemesi:
2.898.758TL
Anapara: 1.000.000 TL
Faiz: 1.898.758 TL

2 MİLYON TL İÇİN HESAPLAMA
Ödeyeceğiniz aylık taksit:
32.208TL
Kredinizin toplam ödemesi:
5.797.516TL
Anapara: 2.000.000 TL
Faiz: 3.797.516 TL

NE ZAMAN?

Henüz kampanyanın ne zaman geleceği belli değil. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Ev kredilerini onaylayın çok bekleyeni var
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Çıksın artık ev kredisi
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Çıksın artık nolur çıksın kredi sabrımız kalmadı artık
Ziyaretçi 7 Ay Önce
krediye uygun evlere kredi verilmiyor. eski yapılar ev kredi yok. saçmalık.