Ev almak artık hayal bile değil: 1 yılda fiyatlara rekor zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev almak artık hayal bile değil: 1 yılda fiyatlara rekor zam

Son dakika haberi: Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada ev fiyatlarının bir yılda ve son 1 ayda rekor arttığına yer verildi.

Emlak 17 Mart 2023 00:08 2
Ev almak artık hayal bile değil: 1 yılda fiyatlara rekor zam

Ev fiyatları art arda rekor kırmaya devam ediyor.

Merkez Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve konut fiyatlarında yaşanan yükselişin detaylarına yer verildi. Açıklamada 2023 yılının ilk konut satış verilerine, konut fiyat endeksine yer verilirken Türkiye'deki konutların kalite etkisindne arındırılmış fiyat değişimlerinin izlendiği, :KFE'nin 2023 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6.9 yükseldiği ve 708.3 seviyesine kadar geldiğine yer verildi.

2022 yılının Ocak ayı verilerine göre konut fiyatlarında yüzde 153.1'lik bir yükseliş görülürken aynı dönemde reel olmak üzere yüzde 59.1'lik bir artış oldu.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM NE?

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere baktığımızda İstanbul, İzmir ve Ankara'da konut fiyatlarındaki gelişmelerin değerlendirildiği görüldü. Buna göre büüyk illerde Aralık ayına göre fiyat değişimleri şu şekilde oldu:

İstanbul'da ev fiyatları bir ayda yüzde 6 arttı.

Ankara'da ev fiyatları yüzde 6 artarken İzmir'de ev fiyatları yüzde 5.8 seviyesinde oldu.

Geçen seneye göre İstanbul'da fiyatlar 1 yılda yüzde 154.4 artarken Ankara'da yüzde 156.8 seviyesinde oldu. İzmir'de ise yüzde 149.9 oldu.

EVLERİN METREKARE FİYATLARI

Türkiye genelinde ve büyükşehirlerde evlerin metrekare fiyatı şu şekilde:

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
mevcut hükümetinde işine geliyor bü yükseliş siyasişerin bir çoğu müthait ayrıca yabancılara konut satışı var garibanı kim düşünür
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bunu gormek icin onlemini almak icin milleti sıkıntıya sokmamak icin uzman olmaya gerek yok hersey ap acik alenen ortada zaten .