Ev Alımı Satımı İşlemleri de Noterlere Geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Alımı Satımı İşlemleri de Noterlere Geçiyor

Meclis gündemine yakın zamanda gelmesi planlanan yeni yasa teklifi ile artık ev alımı satımlarının da noterler üzerinden yapılabileceği aktarılıyor.

Emlak 1 Nisan 2022 15:07 0
Ev Alımı Satımı İşlemleri de Noterlere Geçiyor

SON DAKİKA : TAPUDA YENİ DÖNEME Mİ GEÇİLİYOR? TAPU İŞLEMLERİNİN TAPU MÜDÜRLÜKLERİNİN YANI SIRA NOTERLERDE DE YAPILABİLECEĞİ AKTARILIYOR.


Bilindiği üzere Araba alımı satımları noterler aracılığıyla yapılıyor. Arsa ve ev alımı satımı işlemleri ise Tapu Müdürlüklerinde yapılmaktadır. Tapu müdürlüklerinde yapılan işlemlerin ardından ev ya da arsalar yeni alıcının üzerine geçiriliyor. Hürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı, bugün kaleme aldığı yazısında ev alımı satımı işlemlerinin de noterler aracılığıyla yapılabileceğini ifade etti. Yeni düzenleme ile noterlerde alım satımlarının gerçekleşebileceğini söyleyen Taşçı, bazı isimlerle bu konuda önemli görüşmelerde bulundu. Tam yetki verilmesi halinde herhangi bir sorun ile karşılaşılmadan bu konunun çözülebileceğini belirten uzman isimler, noterlerden daha güvenli şekilde alım satımların yapılabileceğini söyledi.


DÜZENLEME TBMM'YE GELECEK



Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gayrimenkul Hukukçusu Ali Güvenç Kiraz, noter ile tapu müdürlükleri arasında çok bir fark olmadığını söyledi ve söz konusu durumun Mecliste bir yasa değişikliği ile yapılabileceğini söyledi. Söz konusu düzenleme hakkında çalışmaların başladığı bildirilirken , söz konusu düzenleme ile ev alımı satımlarının artık istenirse noterlerde yapılabileceğini, noterlerde yapılacak işlemlerde tapu siciline işleneceğine yer verildi.


Şimdi yürürlükte olan sistemde Web Tapu üzerinden başvuru yapılıyor ve tapu dairesinin yoğunluğuna göre randevu tarihi oluşturulması bekleniyor. Randevu verilmesi sonrası tapu harcı yatırılıyor ve alım satım işlemleri tapu müdürlüklerine gidilerek yapılıyor. Tapu siciline işlenen söz konusu durum sonrası yeni tapu alıcıya veriliyor ve işlem tamamlanıyor.


Bu sistemde noterlere geçilmesi durumunda daha rahat olacağı bildirilirken noterlerde araba alımı satımı işlemleri hali hazırda sorunsuz şekilde devam ediyor. Söz konusu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda ev alımı satımlarının da noterler üzerinden yapılacağına yer verildi. Uzman isimler, söz konusu sisteme geçilmesi ile bürokraside büyük rahatlama olacağını söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç