Ev alacaklara kamu bankalarından düşük faizli kredi: İşte konut kredisi hesaplaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev alacaklara kamu bankalarından düşük faizli kredi: İşte konut kredisi hesaplaması

Son dakika haberi: Kamu bankalarından konut kredisi alacaklara son dakika açıklaması. Düşük faizli konut kredisi ve geri ödeme hesaplaması yazımızda.

Emlak 27 Mayıs 2023 19:08 1
Ev alacaklara kamu bankalarından düşük faizli kredi: İşte konut kredisi hesaplaması

Sıfır ev alacaklara kamu bankalarından düşük faizli kedi.

Konut kredisi kampanyalarına baktığımızda en düşük faizli konut kredisinin kamu bankaları tarafından verildiği görülüyor. Ev almak isteyen ve alacağı evi bulan vatandaşların kamu bankalarına başvuru yapması gerekecek. Peki konut kredisi faiz oranları nedir? Konut kredisinde çekilecek 1 milyon, 2 milyon, 3 milyon liraya göre geri ödemeler ne kadar? İşte konut kredisi hesaplaması.

SIFIR KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

3 kamu bankası tarafından yapılan açıklamada sıfır ev alacak vatandaşlara uygun fiazli konut kredisi verildiği açıklandı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın konut kredisi kampanyasının detayları şu şekilde:

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ KAMPANYASI KAPSAMINDA 0.69 FAİZLE KONUT KREDİSİ VERİLİYOR

Yeni evim konut kredisi kampanyası kapsamında kamu bankaları, düşük faizle anlaşmalı inşaat şirketlerlerinden alacağınız konutlarda 0.69'dan başlayan faiz seçeneği sunuluyor. Konut kredisinde şart şu şekilde açıklandı: "Emlak Konut Genel Müdürlüğü, TOBB, GYODER, İNDER, Konutder, İmkon ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı şirketlerin projeleri ile teknik ve mali kriterleri karşılayan firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri Yeni Evim kampanyasına dahil olabilecek. Konut üreticileri kriterlere uygun yapılan konut projelerini web sitesinde ilan edecekler"

Kredinin detayları şu şekilde:

Buna başvuru yapmak için anlaşmalı inşaat şirketlerinden konutu bulup bankaya başvuru yapmanız gerekmektedir.

DİĞER EVLER İÇİN FAİZ ORANI: 1.20

Anlaşmalı konut şirketleri dışındaki evleri alacak vatandaşlara da kredi veriliyor. 1.20 faizle konut kredisi çekecek vatandaşların 1 milyon liraya geri ödemeleri şu şekilde açıklandı:

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından  verilen 1.20 faizli kredide 120 ay vade için 1 milyon lirada vatandaşlar, her ay 15 bin 768 TL taksit ödemesi olacak ve 1 milyon lira için bankaya toplamda 1 milyon 901 bin TL ödenmiş olacak.

2 milyon lira kredi çekecek vatandaşlara 120 ay vadede 1.29 faiz imkanı sunuluyor. Aylık 32 bin 857 bin TL ödeme yapılacak. Bankaya toplamda 3 milyon 957 bin lira ödenecek. Kadın erkek konut grubumuz için > TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Birde bankalar veriyor mu? haber yapsaniz keşke.