Ev Alacaklar Dikkat! Konut Satışında Yeni Düzenleme Getirildi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Alacaklar Dikkat! Konut Satışında Yeni Düzenleme Getirildi!

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi.İşte detaylar...

Emlak 4 Ağu 2022 21:56 0
Ev Alacaklar Dikkat! Konut Satışında Yeni Düzenleme Getirildi!

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi.İşte detaylar...

Konut satışları hakkında düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığının ön ödemeli konut satışları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatandaşların konut aldıklarında kendilerine taahhüt edilen sürede evlerini teslim almaları karara bağlandı. Ancak bazı hallerde konutun teslim süresi önce belirtilen tarihden 48 ay sonraya kadar uzayabilecek. Bu tarih daha önce 36 ay olarak kullanılıyordu. 

Buna göre, ön ödemeli konutun sözleşmede sözü edilen süre içinde tüketiciye teslim edilmesi zorunlu olacak. Bu süre her sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmeyecek. Değişiklik öncesinde bu süre en fazla 36 ay olarak uygulanıyordu. Yönetmelik, 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

EV ALMA HAYALİ OLANLAR BU HAYALLERİNE KAVUŞACAK!

Hazine arazileri hiç ev almamış olanlar için kullanıma açılacak. Hazine arazileri, hiç ev almayan vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşulları ile satışa çıkacak. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller de alabilecek. Öğrenilen bilgilere göre altyapıya sahip arsaların Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Tuzla, Çatalca gibi şehir ve bölgelerde satışa çıkarılması planlanıyor. Arsa projesiyle ilgili de Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ çalışmalarına devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vatandaşa konut tiplerini seçmeleri için projeler başlatacak. Ama vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini dilediği gibi yapabilecek. İhtiyaca ve talebe göre arsa sayısının belirlenmesi planlanırken, düzenli satış yapılması hedefleniyor.

Öncede yapılan sosyal konutun yanında Hazine arazilerini de uygun ödeme koşulları ile satışa çıkaracaklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Arsa projesi de hiç evi olmayan vatandaşlar için. Vatandaşımız altyapılı arsa alıp kendi evini yapabilecek" şeklinde konuştu. Sosyal konut projesinin 'yaşayan bir proje' olarak kurgulandığını anlatan Bakan Murat Kurum, "Sürekli şekilde arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam edecek. Şehirlerin ihtiyacını karşılama amacıyla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç