Ev Alacak Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteği: İşte Başvuru Şartları ve Ev Yapılacak İller
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ev Alacak Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteği: İşte Başvuru Şartları ve Ev Yapılacak İller

Kadınlara 300 bin TL'lik konut yardımı için başvuru detayları belli oldu. İşte konuta dair detaylar.

Emlak 27 Ekim 2022 11:55 3
Ev Alacak Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteği: İşte Başvuru Şartları ve Ev Yapılacak İller

Kadınlar için yeni sosyal konut projesi.

Geçen gün bir açıklama yapıldı ve kadınlara yönelik yeni bir projenin hayata geçirildiğine yer verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada kadınlara konut desteği verileceğini söyledi. Peki konut desteği detayları nedir? İşte başvuruya ilişkin bilgiler.

KONUT SAYISI

Söz konusu proje kapsamında 2023 kişiye konut verileceği, hane başına 300 bin liralık konut desteği sağlanacağına yer verildi. 

Bu program kapsamında hem ev yapılacak hem de ev satın alınacak. Arsa temin edilecek ve içine 80 metrekare ev yapılacak. Ev satın alıp programdan faydalanacak kadınlara ise 80 metrekare ev için bu destek verilecek. 

EVİN TAPUSU KİMİN OLACAK?

Konutların mülkiyetlerinin SYDV'lerde olacağı bildirildi. Konutlara girecek kişi kira ya da başka bedel ödemeyecek. Eğer kişi vefat ederse ev başka bir eşi vefat etmiş kadına verilecek.

EVLERİN İLK OLARAK YAPILACAĞI İLLER BELLİ OLDU

Konutlar ilk olarak Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun, Bingöl’de yapılacak. Bu illerde protokol imzalandı. Kısa sürede diğer illerde de protokol imzalanması ve kampanyanın başlaması bekleniyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Konutlara başvuru yapacak vatandaşların eşi vefat etmiş ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu olması, sosyal yardım alan kişiler olması ve konutun yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı var.

Başvuru şartlarına baktığımızda ise sigortası olmamask, SGK'dan gelir almamak ve hanede kişi başı düşen aylık gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerekmektedir. 

BAŞVURU YERİ

Şartları uyan vatandaşların İllerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapması gerekecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sizce adeletmi evi yapacaksın çocuk larınla eve gireceksin vefat ettiğin zaman o çocukları sokağa Atacan başka biri gelip oturacak nasıl mantık bu milleti kandırmayın herkes evinde otursun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvura bulunan anne vefat ettigi zaman nasıl oluyorda başkasına veriliyor onun çocukları yakınları varken cok adaletlisiniz kolay gelsin😡
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çok adaletli bir paylaşım 3 çocuk şartı peki anneleri vefat ederse başkasına nasıl veriyorsunuz? o zaman 3 çocuk ne olacak yetiştirme yurdunamı verilecek?