Euro Neden Düşüyor? İşte 1 Euro Fiyatı ve Parite
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Euro Neden Düşüyor? İşte 1 Euro Fiyatı ve Parite

Euro kurunda yeniden düşüş yaşandı. Gelen son dakika bilgilerine göre Euro düne göre 25 kuruş düştü.

Döviz 3 Ağu 2022 21:19 0
Euro Neden Düşüyor? İşte 1 Euro Fiyatı ve Parite

Euro neden düşüyor?

Euro kurunda ve paritede son günlerde düşüş yeniden başladı. Euro kurunda ve paritede yaşanan düşüşle birlikte yatırımcılar, vatandaşlar neden düşüş olduğunu araştırmaya başladı. 

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada dolar euro hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da enflasyon yükselmeye devam edecek. Dolayıısıyla 50 baz puanlşık faiz artırımı bir işe yaramayacak. Bu da pariteyi geri getirdi. İki Fed Başkanının şahin açıklamaları, galiba ABD'de faiz artırtımları daha da artacak, dolar daha da güçlenecek.

ABD'de faiz daha da artacak algısı yarattı. Bu dolar endeksini yukarı taşıdı. Doğal olarak pariteyi aşağı baskıladı, Euro geriye geldi dolar yukarı çıktı. Böyle bir ortamla karşı karşıya kaldık. ABD'de hizmet üretici verisi açıklandı. 3 ayın zirvesine çıktı bu iyi bir veri. Ama enflasyonla ilgili olumsuz veri. Enflasyonu körükleyebilecek bir veri. ABD'de yaşayan sanayiciler, üreticiler tedirgin oldu. 

Fitch dedi ki 2023 itibarıyla hem Ukrayna krizinin hafiflemesi, hem de bu kriz nedeniyle diğer ülkelerin tahıl üretimine yüklenmesi ile tahıl fiyatları düşecek. Ben bu görüşe katılıyor muyum katılmıyorum. Evet tahıl vs gibi ürünler yetiştiriliyor. Pek çok ürün 2023 e yetişemiyor. Bu koşullar içinde tahılların bir anda düşmesi pek de mümkün olmayacak. Enerji hala yüksek üretim maliyetleri hala yüksek. Tüm bunlar da gıdayı yukarıya itiyor."

Selçuk Geçer yaptığı açıklamada Euro'nun , Avrupa Merkez Bankası'nın düşük faiz artırımı ve geç davranması nedeniyle düştüğünü söyledi.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Piyasalardan alınan son bilgilere göre 1 dolar 17 lira 96 kuruş seviyesine yükseldi. 1 Euro ise 18 lira 24 kuruşa geriledi. Dün Euro 18 lira 43 kuruş seviyesindeydi.

Parite ise 1.0155 oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç