Euro kuruna yeni destek: Avrupa Merkez Bankası yine faiz diyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Euro kuruna yeni destek: Avrupa Merkez Bankası yine faiz diyecek

Son dakika haberi: Avrupa Merkez Bankası faiz kararı için yeni açıklama geldi. İşte euro kuruna gelecek yeni destek.

Ekonomi 26 Nisan 2023 12:00 0
Euro kuruna yeni destek: Avrupa Merkez Bankası yine faiz diyecek

AMB yine faiz artırımı diyecek.

Avrupa Merkez Bankası'ndan bir açıklama geldi. Gelen açıklamadA AMB Yönetim Kurulu Üyesi Boric Vujcic, enflasyon baskısının hala yüksek olması nedeniyle borçlanma maliyetlerinde artışın her geçen gün devam ettiğini ve faiz artırımından başka seçeneğin olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Boris Vujcic yaptığı açıklamada enflasyon nedeniyle faiz artırımı olması gerektiğini söyleyerek, "Enflasyon düşüyor ancak çekirdek enflasyon inatçı biçimde yüksek. Bir trend değişimi olana kadar faiz artırımına devam etmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Faiz toplantısına kısa süre kala 25 ya da 50 baz puanlık faiz artırımlarının gündemde olduğu, üyelerin bu konuda 2'ye bölündüğü biliniyor.

Bankanın Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel yaptığı değerlendirmede, 4 Mayıs'taki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımının gündemde olduğunu söyledi. Bir diğer Yönetim Kurulu üyesi Villeroy de Galhau yaptığı açıklamada gelecekteki faiz artırımlarının sayı ve miktarsal olarak sınırlı şekilde yapılması gerektiğini söylemiş ve 25 baz puanlık faiz artırımı mesajını vermişti.

Piyasalar ise 4 Mayıs'ta açıklanacak faizi 25 puan artırım olarak fiyatlamaya başladı. Beklenen faiz kararının Euro kuruna yeniden destek olması bekleniyor.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM NEDİR? İŞTE SON RAKAMLAR

Gelen son verilere göre dolar kuru 19 lira 42 kuruş seviyesinde seyrederken Euro kuru 21 lira 45 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç