Euro kuru düşmeye devam ediyor: Neden düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Euro kuru düşmeye devam ediyor: Neden düşüyor?

Son dakika haberi: Euro kuru düşmeye devam ediyor. Yaşanan hızlı düşüş sonrası vatandaşlar, euronun neden düştüğünü merak etti.

Döviz 27 Şubat 2023 09:18 0
Euro kuru düşmeye devam ediyor: Neden düşüyor?

Euro kuru düşmeye devam ediyor: Peki neden düşüyor?

Euro kurunda sert düşüş devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Euro, uzun süre sonrası çıktığı 20 lira sınırının üzerindne yine düşüşe geçti. Yaşanan düşüş sonrası 20 liranın altını gören Euro kurununun neden düştüğü en merak edilen konu oldu. PEki Euro kuru kaç TL? Euro kuru ne kadar oldu? İşte gelen son dakika bilgileri.

EURO KAÇ TL?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 aydır 20 liranın üzerinde seyreden Euro kuru düşmeye başladı ve kısa sürede 20 liranın altına geriledi. Geçen hafta 19.98 TL seviyesinde seyreden Euro, bu haftaya gerileme ile başladı ve 19.90 liraya geriledi. İşte Euro TL grafiğinde son haftanın değişimi:

EURO KURU NEDEN DÜŞÜYOR?

Euro kurunda yaşanan düşüşün nedeni merak ediliyordu. Önceki hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinden sonra düşüşe geçen Euro kurunda düşüş, Fed tutanaklarından sonra derinleşti. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarından sonra açıklanan FEd tutanaklarında sıkılaşma vurgusu yapıldı. Sıkılaşma ve faiz artırımlarının bir süre daha devam edeceğine yer verilmesinden sonra dolar hariç diğer tüm yatırım araçlarında gerileme oldu. Sadece Dolar iel ABD tahvil faizlerinde yükseliş oldu.

Yeni faiz artırımları açıklamasından sonra Euro kurunda gerileme görüldü.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç