Euro Bölgesi İçin Büyüme Beklentisi Düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Euro Bölgesi İçin Büyüme Beklentisi Düştü

Rusya Ukrayna savaşının etkileri tüm dünyada etkilerini sürdürürken S&P, Euro bölgesi için büyüme beklentisini 1.1 puan düşürdü.

Dünya 28 Mart 2022 12:26 0
Euro Bölgesi İçin Büyüme Beklentisi Düştü

S&P Global yeni bir tahmin yayımladı ve yayımlanan tahmininde Euro bölgesi için 2022 yılı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyüme tahminini değiştirdi ve aşağı yönlü revize etti.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den bir açıklama geldi. Geçtiğimiz ay bir beklenti raporu yayınlayan S&P Global, Euro bölgesi için büyüme tahminini yüzde 4.4 olarak açıklamıştı. Bu süreçten sonra Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş başladı ve tahminler değişti. Savaşın ekonomiler üzerindeki etkisi en çok enflasyonda görüldü. Tüm dünyada enflasyonlar rekor kırmaya devam ediyor.


Ekonomileri en çok etkilenen ülkeler gelişmekte olan ülkeler olurken Avrupa Birliği de bu durumdan etkilendi. S&P'den yapılan açıklamada daha önce 4.4 olarak açıklanan Euro bölgesi büyüme tahmini bu ay revize edildi ve 3.3 'e çekildi.


S&P Global tarafından söz konusu durum hakkında yayımlanan raporda, "Güçlü toparlanma ivmesi ve yeterli nakit rezervlerinin etkisiyle bu yılın tamamında bir resesyon beklemiyoruz. Ancak GSYH'de büyüme yüzde 4,4'ten yüzde 3,3'e düşecek" ifadelerine yer verildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç