EUREN ve SEGYO Halka Arz Oluyor (Talep Toplama ve Borsada İşlem Tarihleri Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EUREN ve SEGYO Halka Arz Oluyor (Talep Toplama ve Borsada İşlem Tarihleri Ne Zaman?)

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı ve Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret'in halka arz başvurusuna onay verildiği bildirildi.

Borsa 27 Mayıs 2022 16:10 0
EUREN ve SEGYO Halka Arz Oluyor (Talep Toplama ve Borsada İşlem Tarihleri Ne Zaman?)

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'dan son dakika açıklaması geldi: 2 şirket halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafındna her hafta yayımlanan haftalık bültenin bu haftaki yayınında halka arz kısmı dikkatleri çekti. Edinilen bilgilere göre iki şirketin halka arz başvurusu SPK tarafından değerlendirildi ve kurul, 2 şirketin halka arz başvurusunu kabul etti.

İLK ŞİRKET : EUROPEN ENDÜSTRİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET

Kurul tarafından yayımlanan haftalık bültende halka arz onayı verilen ilk şirketin Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret olduğuna yer verildi. Onay sonrasında söz konusu şirketin halka arzında sermaye artırımı ve ortak satışlarla birlikte toplamda 23 milyon 875 bin adet payı satacağı öğrenildi. Yatırımcılar, bu paylar için alım emri girebilecek. 

Ek pay satışının olmadığı bu halka arzda 1 lotun 16.25 TL 'den satışa sunulacağı öğrenildi. Şirket, halka arz ile birlikte 135 milyon lira olan sermayesini bedelli olarak 33 milyon 780 bin lira yükseltecek ve 168 milyon 780 bin liraya çıkacak. 

İKİNCİ ŞİRKET: ŞEKER GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI

SPK'nın yayımladığı haftalık bültende halka arz onayı alan diğer şirketin Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olduğuna yer verildi. Şekerbank'ın iştiraki şirketi olan Şeker GYO'nun halka arzında fiyat düşük tutuldu. 

Edinilen bilgilere göre Şeker GYO'nun 1 lot fiyatının 1.10 TL olacağı öğrenildi. Halka arz süreci ile ilgili alınan bilgilere göre Şeker GYO'nun 610 milyon 166 bin 462 TL olan mevcut sermayesini 203 milyon 388 bin 821 lira arttıracağı ve toplam değerin 813 milyon 55 bin 283 seviyesine çıkarılmasının planlandığı öğrenildi.

HALKA ARZ NASIL OLACAK? KODLARI NE?

Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (euren) Oransal Dağıtım şeklinde olacak.

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( segyo) Eşit Dağıtım şleklinde olacak.

HALKA ARZ BAŞVURUSU NE ZAMAN? HİSSELER BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEKLER?

İki şirket için talep toplama tarihleri henüz belli olmadı. Ancak önümüzdeki hafta taleplerin toplanması bekleniyor. Talep toplama tarihleri belli olduğunda finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç