Ethereum Kodunu Değiştirdi: Sırada Bitcoin Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ethereum Kodunu Değiştirdi: Sırada Bitcoin Var

Çevreci gruplar yaptıkları son dakika açıklamasında , Ethereum'un kodlamasını değiştirdiğini ve Bitcoin'in de kodunu değiştirmesi durumunda enerjide ciddi tasarruf edileceğine yer verildi.

Kripto Paralar 31 Mart 2022 09:55 0
Ethereum Kodunu Değiştirdi: Sırada Bitcoin Var

Çevreci gruplardan Bitcoin üreticilerine çağrı geldi: Kodunu değiştir iklimi değil.


Son dönemlerin en çok konuşulan konusu Bitcoin oldu. Kripto para birimini hemen hemen herkes biliyor ve milyonlarca kişi bu kripto paraya yatırım yapıyor. Kripto paralar bilindiği üzere internet üzerinden madencilik yaparak çoğaltılıyor ve kazanılıyor. Her alınan Bitcoin için madencilik yapılıp kazım yapılıyor. Bu da ciddi bir enerji masrafı gerektiriyor. Bitcoin madenciliği yani mining yapmak için piyasada en çok kullanılan yöntem olarak, ASİC miner’a(Application Specific İntegrated Circuit; Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) sahip olmak gereklidir. Bunu USK girişinden bilgisayarınıza bağlayarak madencilik yapabilirsiniz.


Ancak madencilik yapmadan önce bilmeniz gereken şey bunu yasal olarak yapmanız gerekmektedir. Öte yandan ciddi şekilde elektrik tüketimi de yaptığını göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Bu elektrik tüketimi ise son verilere göre İsveç'in toplam harcadığı elektrikten fazla oldu. Bunun üzerine bir araya gelen çevreci gruplar, Bitcoin'in kodlarını değiştirme çağrısında bulundu.


Kripto paranın üretimi için İsveç'ten daha fazla enerji tüketimi yaptığını bildiren çevreciler, bu enerjinin kod değişşimi ile düşeceğini söyledi. Açıklamada enerji tüketiminin yüzde 99.9 oranında düşürülebileceği bildirilirken bunun için sadece kod değişimi ile sağlanabileceğinin altı çizildi.


Greenpeace ile Çevresel Çalışma Grubu arasında ortak şekilde başlatılan KODUNU DEĞİŞTİR İKLİMİ DEĞİL adlı kampanya ile Bitcoin'e çağrı yapıldı ve kodların değişmesi istendi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cambridge Üniversitesi, çalışmanın sonucunda verileri kamuoyu ile paylaştı ve Bitcoin üretimi için harcanan elektriğin İsveç'in tükettiği elektrikten fazla olduğuna yer verildi. Açıklamada bunun azaltılması için yazılım kodlarının değişmesinin yeterli olduğuna , kodların değişmesi ile Bitcoin üretiminde yüzde 99.9 daha az enerji tüketileceğine yer verildi.


Kampanya çerçevesinde bazı bilgiler de verildi ve Bitcoin'in yaygın olarak benimsemesi durumunda , üretim için gerekli enerjinin çıkaracağı karbondioksit emisyonunun gezegeni 2 santigrat derece ısıtabileceğine yer verildi.


Söz konusu kampanya ile ilgili yapılan açıklamada, “Bitcoin o kadar çok güç gerektiriyor ki 'madenciler' ABD'de kömür santrallerini satın almaya başladı.” denildi ve Teksas eyaletinde petrol endüstrisiyle anlaşmalar yapılmaya başlandığına yer verildi.


Açıklamada söz konusu kod değişikliğinin Ethereum tarafından yapıldığına yer verildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç