Et Fiyatlarının Düşmesi İçin Yeni Hamle: 2500 TL Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Et Fiyatlarının Düşmesi İçin Yeni Hamle: 2500 TL Verilecek

Et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre Resmi Gazete'de ESK için önemli bir karara imza atıldı.

Ekonomi 13 Nisan 2022 08:54 1
Et Fiyatlarının Düşmesi İçin Yeni Hamle: 2500 TL Verilecek

Artan kırmızı et fiyatlarının önüne geçmek için bir son dakika açıklaması geldi.


13 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda Et Piyasasına düzenleme getirildi ve artan et fiyatlarının önüne geçmek, üreticiyi desteklemek için yeni önlemlerin yürürlüğe konulduğuna yer verildi.


Resmi Gazete'deki karara baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:


"Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Ana Statüsünün 5'inci maddesinin ikinci fıkrasına binaen kırmızı et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla 2/4/2022 ile 1/5/2022 tarihleri arasında ESK tarafından kesimi ve satışı yapılan sığırlar için 2500 TL destekleme ödemesi ESK'ya hazırlanacak icmal karşılığında yetiştiricilere yapılır.


Sığırların kesimi ve satışı , ESK tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde yapılır.


Kesimi yapılan hayvanların ve yetiştirici bilgilerinin yer aldığı ıslak imzalı ve onaylı icmal ESK tarafından hazırlanır. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne gönderilir. Hazırlanan icmallerde yer alan bilgilerin doğruluğundan ESK sorumludur.


HAYGEM, ESK'dan gelen icmali kesilen hayvan sayısı ve destekleme tutarı açısından kontrol ederek bütçe imkanları çerçevesinde Ziraat Bankası aracılığıyla yetiştiricilerin hesabına aktarır.


NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu düzenlemeye baktığımızda kesilmesi için sığırını Et ve Süt Kurumu'na bağışlayan yetiştiricilere, sığır başına 2500 liralık destek ödemesi yapılacağına yer verildi. Söz konusu kampanyanın 2 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacağına yer verildi.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
text