Et Fiyatlarına Bayram'dan Sonra Yüksek Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Et Fiyatlarına Bayram'dan Sonra Yüksek Zam Geliyor

Son dakika haberi: Kırmızı et fiyatlarına bayramdan sonra zam geleceği açıklandı. Zammın yüzde 24 seviyesinde olacağı öğrenildi.

Ekonomi 20 Nisan 2022 12:08 0
Et Fiyatlarına Bayram'dan Sonra Yüksek Zam Geliyor

Kırmızı ete bayramdan sonra yüzde 24 zam geliyor.


Son günlerde artan hayat pahalılığında fiyatlar cep yakmaya devam ederken bir zam yapılacak haberi daha geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre et fiyatlarına bayramdan sonra yüksek bir zam uygulanacağı öğrenildi. Konu ile ilgili Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'e konuşan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, hiçbir durum yokken et baronlarının yüzde 24 zam üzerinde anlaştığını söyledi.


Basın mensupları ile iftar yapan Çelik, ortada hiçbir neden yokken et baronlarının et fiyatlarına Ramazan ayından sonra yapacağı yüzde 24'lük zammı eleştirdi ve “Hayvanı üreten de, yetiştiren de, altını temizleyen de, satan da biziz. Biz ete zam yapmak için ortada neden yok diyoruz. Ama et baronları çıkmış ‘ete yüzde 24 zam gelecek' diyor. Neden yüzde 10 değil, 15 değil, 25 değil? Çünkü kendi aralarında öyle anlaşmışlar. Milleti önce alıştıracaklar, sonra zammı yapacaklar” ifadelerini kullandı.


Et ve Süt Kurumu'nun bu durum karşısında harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Çelik, Türkiye genelinde Et ve Süt Kurumu'nun yayılması gerektiğini, ancak bu şekilde piyasaların dengelenebileceğini söyledi. Milletin menfaatinin kasapların menfaatinden daha önce geldiğini söyleyen Çelik, devletin gereken müdahaleyi bir an önce yapması gerektiğini söylerine ekledi. Pirzolanın 130 lirayı, kemiksiz etin fiyatının ise 110 lirayı aşmaması gerektiğini söyleyen Çelik, et baronlarının keyfi kararlar aldığını ve et baronlarının mal varlığının araştırılması gerektiğini söyledi. Bazı müdürlerin market sahiplerinden bile fazla kazandığını söyleyen Çelik, aracıların faturasız çalıştığını ve bunun fiyatları arttırdığını söyledi.


Masa başından işin çözülemeyeceğini söyleyen Çelik, Tarım Bakanlığı personelinin sahaya inmesi ve üretici ile tüketici arasındaki ağı araştırması gerektiğini söyledi.


YENİ ZAM BAYRAMDAN SONRA GELİYOR

Et baronlarının ortada hiçbir sebep yokken ete zam yapma kararı aldıklarını söyleyen Çelik, Ramazan Bayramı'ndan sonra, Mayıs'ın ikinci haftasından sonra fiyatların yeniden değişeceğini, şimdiki fiyatların üzerine yüzde 24 zam yapılacağını söyledi. Vatandaşlar ise söz konusu sorunların çözülmesini , hayat pahalılığının önüne geçilmesi fiyatların artık ucuzlamasını istiyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç