Et Alamayan Tavuk Alıyor: Tavuk Üretimi Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Et Alamayan Tavuk Alıyor: Tavuk Üretimi Arttı

Son dönemlerde tavuk üretimi rakamlarında artış görüldü. Bundaki en büyük neden, et fiyatlarına gelen yüksek zamlar ve alım gücünün düşmesi.

Ekonomi 14 Nisan 2022 11:10 0
Et Alamayan Tavuk Alıyor: Tavuk Üretimi Arttı

Kırmızı et alamayan mecbur tavuk alıyor.


Son dönemlerde kırmızı et fiyatlarına art arda gelen rekor zamlardan sonra et almak artık lüks oldu. Kasaplarda kıymanın kilosu 100 lira sınırına kadar dayanırken kuşbaşı etler ve diğer et türevleri 100 liranın üstünde satılıyor. Ramazan ayında evine et almak isteyen vatandaşlar ise ya gramla et alabiliyor ya da mecburen daha ucuz olması nedeniyle tavuk etine yöneliyor. Zamların etkisi istatistiklere de yansıdı.


Tavuk tüketiminin artması ise , üretimin de artmasına neden oldu. Alınan son verilere göre Şubat ayında , geçen senenin aynı dönemine göre tavuk üretimi yüzde 15.3 oranında artış gösterdi. Ocak ile Şubat dönemine baktığımızda ise tavuk üretiminin yüzde 14.3 oranında arttığı görüldü.


YUMURTA ALINAMIYOR

Yumurta fiyatlarına gelen zamlar, evlere yumurta alınmasının da önüne geçti. Son verilere göre yumurta üretimi yüzde 0.7 oranında azaldı. Aylık bazda ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 7 seviyesinde bir düşüş gösterdi ve son dönemlerin en düşük seviyelerinden biri görüldü.


KASAPLAR : VERİRKEN UTANIYORUZ

Vatandaşların kasaplara sadece fiyat sormaya geldiğini söyleyen esnaf, 30-40 liralık kıyma isteyenlere 250-300 gram olarak kıyma verirken utandıklarını, ama ellerinden gelen bir şeyin olmadığını söyledi.


M.B. isimli vatandaş, "Çok değil 2 sene önce kasaba gittiğimizde kıymayı rahat bir şekilde alabiliyordum. Haftada en az 1 defa kıyma yemeği yapabiliyordum. Ama şimdi sadece Kurban Bayramı'ndan sonra kıyma yiyebileceğiz herhalde." dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç