Esra Erol, Müge Anlı kaldırılacak mı? Gündüz Kuşağı programlarına inceleme geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esra Erol, Müge Anlı kaldırılacak mı? Gündüz Kuşağı programlarına inceleme geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında gündüz kuşağı programlarına düzenleme geleceğini söyledi.

Yaşam 29 Ocak 2023 15:46 0
Esra Erol, Müge Anlı kaldırılacak mı? Gündüz Kuşağı programlarına inceleme geldi

Gündüz kuşağı programlarına inceleme geliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında gündüz programlarında yaşanan görüntülere düzenleme gelmesi ,rahatsız edici görüntülerin ortadan kaldırılması için RTÜK ile ortak çalıştıklarını söyledi.

Bakan Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce de söyledim. Lütfen ortada bir reklam pastası olduğu için bu kadar rağbet ediliyorsa bu programlara ne olur herkes şu reklam pastasından bir elini çeksin. Hepimiz, bütün kanallar bitirsin bu programları. Dolayısıyla herkes vazgeçtiğinde yine ortadaki havuz aynı kalacak. Bunu yasakladınız, cezaları artırdınız, başka bir şey bulunur. İnsanın en kolay ve en net biçimde uyduğu kural kendisinin koyduğu kuraldır. Dışarıdan gelen herhangi bir kuralın arkasından dolanabilirsiniz. Dünyanın en iyi hukuk metni de olsa bu ihlal edilebilir. Dolayısıyla öncelikle bu konuda herkesin üzerinde ittifak ettiği bir tutumun olması gerektiğini hep ifade ettim" dedi.

Bakan gündüz programlarında ve şiddet içerikli diziler için kendilerinin de çalışma yaptıklarını, ciddi anlamda eleştirileri olduğunu da söyleyen Bakan "Geçtiğimiz aylar itibarıyla ilgili komisyonları da kurarak aile dostu yapımların desteklenmesi, onların özendirilmesi ve öne çıkarılması noktasında çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Bakan Yanık bu programlara RTÜK aracılığı ile müdahale olacağı mesajını verdi ve çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Programların kapatılması beklenmiyor. Sadece düzenlemeler kısıtlamalar gelmesi bekleniyor. Sizce nasıl bir düzenleme gelmeli ? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç