Esnaflar, Beyaz Eşyada Kredi Kartı Taksit Sayısının Arttırılmasını İstiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esnaflar, Beyaz Eşyada Kredi Kartı Taksit Sayısının Arttırılmasını İstiyor

Beyaz eşyada taksit sayısının arttırılması talebi esnaflardan geldi. 24 ayın üzerinde taksit talep ediliyor.

Kredi 22 Mayıs 2022 10:45 0
Esnaflar, Beyaz Eşyada Kredi Kartı Taksit Sayısının Arttırılmasını İstiyor

Esnaf ve Sanaatkarlar Odası'ndna beyaz eşyada taksit sayısı açıklaması.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken bir son dakika açıklamasında bulundu ve beyaz eşyada taksit sayısının arttırılmasını talep  etti. Evlenecek gençlerin zor günler geçirdiğini söyleyen Palandöken, taksit sayısının arttırılması ile birlikte gençlere destek sağlanabileceğini söyledi. 

"Yeni evlenecek çiftler, ev alanlar, eşyalarını değiştirmek isteyenler için taksit sayısı fiyatlar göz önüne alınarak 24 ayın altında olmayacak şekilde yükseltilmeli. Bununla birlikte bankalar da ellerini taşın altına koyarak düşük faizli ihtiyaç kredisi imkanı sunmalı.” diyen ve taksit sayısının 24 'ün üzerine çıkarılmasını isteyen Palandöken, esnafın işinin zor olduğunu söyledi.

Fiyatların artışı nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü söyleyen Palandöken, “Alım gücünün düşmesi esnafımızın da işlerini zorlaştırıyor. Pandeminin etkisini geride bıraktığımız bu yıl yaklaşık 1 milyona yakın çiftin evlenmesi bekleniyor. Fakat geçen yıl Mayıs ayında 10 bin liraya kadar mobilya düğün paketleri bulunabiliyorken bu yıl aynı mobilya grupları en az 30-40 bin lira civarında, beyaz eşya da aynı şekilde iki kattan fazla zamlandı. Durumun böyle olması evlenmeyi düşünen çiftlerimizin düğünü ertelemesine veya ikinci el ürün almaya yönlendiriyor." dedi.

Eşya dizen gençlere destek sağlanması gerektiğini ,kredi kartı taksit sayısının düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, düzenleme ile piyasanın yeniden canlandırılabileceğini, gençlere desteklerin yapılabileceğini söyledi.

Henüz hükümet kanadından bu konuda bir açıklama gelmedi. Açıklama gelince finans7.com'da olacak. Takipte kalın mobil uygulamamızı indirin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç