Esnafa Yüzde 7.5 Faizli, Gençlere Faizsiz 300 Bin TL Kredi Başvurusu Başladı (Başvuru Şartları, Şekli ve Hesaplama)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esnafa Yüzde 7.5 Faizli, Gençlere Faizsiz 300 Bin TL Kredi Başvurusu Başladı (Başvuru Şartları, Şekli ve Hesaplama)

Gençlere faizsiz 300 bin TL , esnafa ucuza faizli kredi başvurusu başladı. İşte başvuru bilgileri.

Kredi 23 Ekim 2022 11:12 4
Esnafa Yüzde 7.5 Faizli, Gençlere Faizsiz 300 Bin TL Kredi Başvurusu Başladı (Başvuru Şartları, Şekli ve Hesaplama)

Son dakika: Gençlere faizsiz 300 bin TL, yüzde 7.5 faizli esnaf kredi paketi başvurusu başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında esnafa kredi paketi başvurusunun başaldığını söyledi. Twitter adresi üzerinden açıklamay apan Bakan Nebati, düşük faizli kredi başvurusunun başladığını söyledi.

60 ay vadeli yılda yüzde 7.5 faizli kredi başvurusunun başladığını söyleyen Bakan Nebati açıklamasında , "Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir." ifadelerini kullandı. Kredi hesaplaması için TIKLAYIN

GENÇLERE FAİZSİZ 300 BİN TL KREDİ

Gençlere faizsiz kredi desteği başvursuunun başladığını söyleyen Bakan Nebati, "Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır." dedi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

Bakan Nebati sözlerinin devamında çiftçilere yapılacak desteklere değindi ve "Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır." dedi ve "Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacaklarda aranan tek şart: Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuruya ilişkin detaylar şu şekilde:

 Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile düşük faiz oranından faydalanabilirsiniz.

 İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik taksitlerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık ödeme seçeneğiyle, azami 60 ay vade ile 500.000.-TL’ye kadar finansman sağlayabilirsiniz.

 Mesleki faaliyetinizle uyumlu iş yeri ve taşıt alımına yönelik olarak, 1.500.000.-TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz. İş yeri alımlarında 120 aya kadar, taşıt alımlarında ise 84 aya kadar aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleri ile uzun vade avantajından faydalanabilirsiniz.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Bankamızca Doğrudan Kullandırım şeklinde sunulan kredilerimizi kullanabilirsiniz.

Başvurular, "Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Şubelerimiz üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek gerçekleştirebilirler." şeklinde yapılacak.

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Genç diyosunuz da yaşı 35 e çıkarıyosunuz o nasıl oluyo.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
genç girişimcilere diyolar ama genç girişimciler yok kayıt yaptırılıyo ama bir daha ne arıyolar ne soruyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gençlerin bu kredi imkanından faydalanması için istenilen şartlar nelerdir ?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tüm bankalar için mi geçerli