Eskiden 10 Liraya 4 Yemek ve Sınırsız Ekmek Yiyorduk: Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eskiden 10 Liraya 4 Yemek ve Sınırsız Ekmek Yiyorduk: Zam Geldi

Tabldot yemek firmaları fiyatlarında güncellemeye gitti ve zam uyguladı. Sene başında 20 lira olan fiyatlar 40 lira oldu.

Yaşam 13 Tem 2022 23:30 0
Eskiden 10 Liraya 4 Yemek ve Sınırsız Ekmek Yiyorduk: Zam Geldi

Eskiden memurun, işçinin, öğrencinin karnını rahat rahat doyurabildiği yerler olan tabldot yemekler şimdi zamlandı.

Esnaf lokantası olarak adlandırılan yerler eskiden memurların, işçilerin, öğrencilerin uğrak yeriydi. Her öğle arasında memurlar ve işçiler buralardan yemeklerini yer, öğrenciler de her gün olmasa da tavuk döner ile birlikte buralarda yemeklerini yerdi. 

Ancak bu kesimlere kötü bir haber geldi. Gelen son dakika bilgisine göre 4 çeşit yemek satılan yerler, toplu fiyatlara zam uyguladı. Sene başından önce 20 liraya satılan tabldot yemekler, bugün gelen yeni zamla birlikte 40 liraya çıktı. Daha önce 1 yıl olarak sözleşme süresi yapan firmalar, artık bunu 3 aya kadar düşürdü. 

Devletin memurlar için günlük yemek ücretini 35 lira seviyesinden 51 liryaa çıkarması ile birlikte doğru fiyatın bulunduğunu söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Hizmetler Meclisi Kurulu Başkanı ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle 4 çeşit tabldot yemeğin maliyetinin 40 liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Dünya'nın son dakika olarak aktardığı habere göre yemek fiyatlarında yüzde 79.4 artış olduğu , gıda fiyatlarında ise artışın yüzde 79 seviyesinde olmadığı bildirildi. YEDİSEF olarak enflasyon sepetlerinin yüzde 110 seviyesinde olduğu açıklanırken fiyatların artması durumunda yeni zamların da gelebileceği aktarıldı.

Memurlara verilen 51 liralık yemek ücreti 6 ay boyunca devam edecek. Daha sonra yeni fiyat belirlenecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç