Eski tip ehliyetini yenilemeyene kötü haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eski tip ehliyetini yenilemeyene kötü haber

Eski tip ehliyetini yenilemeyenlere son dakika uyarısı geldi. Açıklamada eski tip ehliyetin yenilenmesi gerektiğine yer verildi.

Yaşam 26 Mayıs 2024 0
Eski tip ehliyetini yenilemeyene kötü haber

Ehliyetini yenilemeyenlere son dakika uyarısı.

7 milyon kişi hala eski tip ehliyetini yenilemedi. Konu ile ilgili bir son dakika haberi geldi. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren maddesi gereği eski tip sürücü belgeleirnin 5 sene içerisinde tamamlanması gerektiğine yer verildi.

Araya korona salgını girince bu süre uzatıldı ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi gerektiğine yer verildi.

Şimdiye kadar 25 milyon 894 bin 321 kişi sürücü belgeisni yenilemek için başvuru yaptı. Ancak 7 milyon 159 bin 176 kişi eski tip sürücü belgesini hala kullanmaya devam ediyor.

Eski tip sürücü belgelerinizi bu sene sonuna kadar 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 liralık vakıf payı eklenmesi ile 15 lira karşılığında yenilemeniz gerekmektedir.

YENİLEMEYENLERE EK ÖDEME ÇIKACAK

Sene sonuna kadar 15 lira ödeme yaparak ehliyetini yenilemeyenleri yeni yılda ek ödeme bekleyecek. 1 Ocak 2025 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek isteyenlerin sürücü belgesi harç bedeli, değerli kağıt bedeli ile vakıf payı bedeli ödemesi yapması gerekecek.

2024 yılı için bu rakam 5 bin 165 lira olarak belirlenmişti. 2025 yılı için yeniden değerleme oranına göre zam gelecek ve en az 7 bin 500 liraya kadar çıkması bekleniyor.

Özetlemek gerekirse eski tip ehliyetini sene sonuna kadar yenileyenler 15 lira verecek. Yenilemeyenler ise gelecek sene en az 7500 TL ödeme yaparak ehliyetini yenileyebilecek.

SON GÜNE BIRAKMAYIN

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşların yoğunluktan etkilenmemesi için yenileme işlemini son güne bırakmaması gerekmektedir. Nvi.gov.tr adresi üzerinden randevu aldıktan sonra randevu saatinde evraklarınızı tamamlayarak nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi yenileyebileceksiniz. Randevu almadan işlem yapılmaz.

HANGİ EVRAKLAR GEREKİYOR?

Sürücü belgesini yenilemek isteyenlerin öncelikle eski tip sürücü belgesini vermesi gerekiyor. 15 lira ücret ödedikten sonra sürücü sağlık raporu ve son 6 ayda çekilmiş biyometrik fotoğraf ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirilecek.

Adresleri sistemde olanların sürücü belgeleri, istedikleri adrese teslim edilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç