Eski tip ehliyeti olanlar dikkat: Değiştirme için son tarih belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eski tip ehliyeti olanlar dikkat: Değiştirme için son tarih belli oldu

Eski tip ehliyeti olanlar için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada değiştirme için son tarihe yer verildi.

Haberler 1 Şubat 2024 2
Eski tip ehliyeti olanlar dikkat: Değiştirme için son tarih belli oldu

Eski tip ehliyeti olanlar dikkat: Değiştirme için son tarih açıklandı.

Eski tip sürücü belgesi olanlar için İçişleri Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi gereken son tarihi duyurdu.

Bakanlık konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Ehliyetler için son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi" ifadelerini kullandı.

Yeni tip sürücü belgelerine 1 Ocak 2016 tarihinde geildi. Bu tarihten önce alınan eski tip ehliyetlerin değiştirilme süreci ise Nüfus Müdürlüklerinde devam ediyor. İçişleri Bakanlığı ise bir açıklama yaptı ve eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter adresi üzerinden açıklama yapan İçişleri, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Araık 2024 olduğunu söyledi.

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmamakla beraber ehliyetler için son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Eski ehliyetlerin yenisiyle değiştirilmesi için sağlık raporu alıp gerekli harçlar yatırıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerimizden randevu alarak kısa sürede yeni ehliyet, verilen adrese kargolanıyor. Yenilenmiş ehliyetlerin süresi de 10 yıl olarak belirlendi. Ancak bazı ehliyet sınıfları için 5 yıl olacak."

Normal şartlarda 2022 tarihinde sona eren değiştirme süresi, 2 yıl daha uzatılmış ve eski tip ehliyetlerin 2024 sonuna kadar değiştirilebileceğine yer verildi.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Doner aermayeye katki icin kollari sivayin
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Doner aermayeye katki icin kollari sivayin