Eski Sevgilisinin Yarı Çıplak Fotoğrafını Paylaştı: Yargıtay'dan Emsal Karar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eski Sevgilisinin Yarı Çıplak Fotoğrafını Paylaştı: Yargıtay'dan Emsal Karar

Eski kız arkadaşının fotoğrafını izinsiz şekilde sosyal medya hesabından paylaşan bir kişi hakkında Yargıtay'dan önemli karar geldi.

Son Dakika 17 Nisan 2022 10:59 0
Eski Sevgilisinin Yarı Çıplak Fotoğrafını Paylaştı: Yargıtay'dan Emsal Karar

Sosyal medya hesabı üzerinden eski sevgilisinin fotoğrafını paylaşan kişi yandı.


Yargıtay, gençleri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay tarafındna verilen kararın metnine baktığımızda genç bir kız ile erkek arkadaşı anlaşamadığı için ayrıldı. Ayrılma sonrası genç kız, yarı çıplak fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Twitter üzerinden bu fotoğrafını paylaşan genç kızın eski sevgilisi onu takip ediyordu. O da kızın paylaştığı fotoğrafı indirip kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı ve söz konusu paylaşımın altına “Ahh gönlüm kırık ayna' Ama yaa bu tweettr daha neler gorucek:))))) hahah” ifadesini ekledi.


Bunu fark eden eski sevgilisi ise hemen polise gitti ve onun hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı ve eski sevgili hakkında dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, Görüntü veya seslerin ifşa edilmesi suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlali suçlaması ile görüldü. Yerel mahkeme, söz konusu durum hakkında kararını verdi ve sanığın beraatına hükmetti.


Bu karar sonrası genç kız, kendi fotoğrafını izinsiz paylaşan eski sevgilisinin ceza alması için kararı temyiz etti. Dava Yargıtay'a gitti. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından görülen davada emsal karara imza atıldı. Söz konusu kararda , genç kızın yarı çıplak fotoğrafını kendi hesabından paylaşmasının, başka hesaplardan paylaşılacağı anlamına gelmeyeceğine yer verildi.


Yargıtay kararına baktığımızda özetle şu ifadelere yer verildiği görüldü:


Mağdur genç kıza ait Twitter hesabından, mağdur tarafından paylaşılan ve mağdur kızın poz vermiş şekilde çekilen fotoğrafın , kişinin başkalarının görmesini ve bilmesini talep etmeyeceği , özel hayatına ilişkin görüntü olarak kabul edilmeyeceğine yer verildi. Verileri hukuka aykırı olarak verme ve ele geçirme suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gerektiğine yer verildi.


Söz konusu fotoğrafın herkese açık olarak sosyal medya paylaşım sayfası üzerinden paylaşıldığına dikkatlerin çekildiği açıklamada, katılanın herhangi bir kısıtlama yapmaması nedeniyle bu şekilde paylaşılan fotoğrafın başkaları tarafından görülmesinden ya da paylaşılmasından rahatsızlık duyulmadığına yer verildi. Kararda, "Bu nedenle bahse konu fotoğrafın alınmasının ve yorum yapılmasının yüklenen suçu oluşturmayacağı’ biçimindeki yasal ve yeterli olmayan gerekçelere dayalı olarak yazılı şekilde beraat hükmü kurulması, yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliğiyle hükmedildi.”


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç