ESad, Suriyelilerin Ülkelerine Dönmeleri Çağrısı Yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ESad, Suriyelilerin Ülkelerine Dönmeleri Çağrısı Yaptı

Suriye Devlet Başkanı Esad ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad yaptıkları açıklamada mültecilere Suriye'ye dönme çağrısı yaptı.

Dünya 27 Eylül 2022 12:06 0
ESad, Suriyelilerin Ülkelerine Dönmeleri Çağrısı Yaptı

Suriye'den açıklama: Mültecilere geri dönün çağrısında bulundular.

2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş sonrası milyonlarca Suriyeli ülkesini terk edip diğer ülkelere doğru göç etti. Ülkelerinden ayrılan mültecilerin büyük bir kısmı Türkyie'ye geldi. Türkiye'ye gelmeyenler ise sınırda kurulan güvenlikli bölgede kalıyor. 

Türkiye ile Suriye arasında bir görüşme geçen günlerde yapıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan Suriyeli mevkidaşı ile görüştü. İngiliz Haber Ajansı Reuters'in aktardığı habere göre Fidan, hafta içinde Şam'da Suriyeli mevkidaşı ile görüşme gerçekleştiren Fidan, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Süreç devam ederken bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katıldı ve burada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad yaptığı açıklamada Türkiye ile masaya oturubileceklerini, Türkiye ile her zaman iyi ve normal ilişkiler kurmaya hazırız dedi ve "2009-2010 arasında Türkiye ile ilişkiler mükemmeldi ve ilişkilerimizi güçlendirmek için bazen çıkarlarımıza uymayan adımlar bile attık, fedakarlık yaptık." dedi.

SURİYELİLERE GERİ DÖNÜN DEDİ

Mikdad yapığı açıklamada Suriye'den göç eden Suriyelilere seslendi ve ülkenize geri dönün çağrısında bulundu.

ESAD: GERİ DÖNÜN

Beşar Esad savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Suriyelilere yönelik yaptığı açıklamada ülkelerine geri dönmeleri çağrısında bulunmuştu. Esad yaptığı yeni açıklamada "Geri dönme çağrımı yineliyorum." ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç