Esad Açıkladı: 'Suriyelileri Geri Göndermeyin İstemiyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Esad Açıkladı: 'Suriyelileri Geri Göndermeyin İstemiyoruz'

Suriyelilerin geri gönderilmesine ilişkin Esad rejiminden ilk açıklama geldi. Rejim, 1 milyon Suriyeliyi istemediklerini söyledi.

Dünya 21 Mayıs 2022 15:59 2
Esad Açıkladı: 'Suriyelileri Geri Göndermeyin İstemiyoruz'

Esad, Türkiye'deki Suriyelilerin gelmesini istemiyor.

Yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli yerinden yurdundan oldu. Savaş, açlık ve baskılar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin ilk durağı ise Türkiye oldu. Türkiye'de 3 milyondna fazla Suriyeli sığınmacı bulunurken Türkiye , aldığı son karar ile 1 milyon Suriyeliyi geri göndermeye hazırlanıyor. 

Suriye'nin kuzey bölgelerinde terörden ve iç savaştan arındırılmış bölgede kurulan yeni şehre 100 bin konut yapılacağı ve bu konulara Suriyelilerin getirilip yerleştirileceği açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Suriye'de 100 bin konutluk kentin inşa edileceğini, iş istihdam , alt yapı çalışmalarının yapılıp 1 milyon Suriyelinin buralara getirileceğini söyledi.

ESAS REJİMİNDEN AÇIKLAMA: İSTEMİYORUZ

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Suriye rejiminden ilk açıklama geldi. Konuya ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaptı ve güvenli bölgelere gönderilmek istenen 1 milyon Suriyeliyi kabul etmeyecekleri bildirildi.

"TÜRKİYE'YE PARA VERMEYİN"

Konu ile ilgili Suriye Devlet Haber Ajansı'na konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, SANA'ya, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor." şeklinde demeç verdi ve diğer ülkelerin Türkiye'yi finanse etmemelerini, Suriyelilerin geri gönderilmemesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamaya atıf yapılan konuşmada, "Suriye'ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne karşı saldırgan oyununu" iddiasında bulunuldu ve Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Asıl amaç sömürgecilik. Güvenli bölge dedikleri aslında etnik temizlik." dedi.

Türkiye'den gün içinde bu konuya ilişkin bir cevap gelmesi bekleniyor. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kendi vatandaşını kabul etmiyor biraz hada bizim damaramıza basarsa Osmanlı geliyor esat aklını başına al
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Defolup gitsinler mahv olduk onlar yüzünden