Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Üretildi: 4-6 Hafta Boyunca...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Üretildi: 4-6 Hafta Boyunca...

Erkekler için doğum kontrol hapı üretildiği açıklandı. ABD'de devam eden çalışmalarda hap, fareler üzerinde yüzde 99 sonuç verdi.

Sağlık 26 Mart 2022 15:10 0
Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Üretildi: 4-6 Hafta Boyunca...

Erkekler için doğum kontrol hapları geliyor.


Cinsel ilişki sırasında partnerin hamile kalmasını engellemek için bazı yöntemler uygulanmaktadır. Erkeklerin kullandığı bu yöntemler , içinde bazı riskleri taşımaktadır. Bunlardan ilki prezervatif kullanmak. İkincisi ise geri çekilme yöntemi. Ancak bu yöntemlerde de risk bulunmaktadır. İki ihtimalde de partnerin hamile kalma ihtimali bulunmaktadır.


Bu duruma en net çözümlerden biri de kadınların kullandığı doğum kontrol hapları oluyor. Ancak bu haplar sadece kadınlar için üretiliyor ve onların anatomisine göre etki ediyor. Bu konuda sıcak gelişme yaşandı ve artık erkekler için de doğum kontrol hapları kullanılabilecek.


Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Minnesota Üniversitesi’nde devam eden çalışmalarda erkekler için doğum kontrol haplarının bulunduğu ve laboratuvar deneylerinde sona gelindiğine yer verildi. Erkeklere özel olarak üretilen ve içerisinde hormon olmayan bu hapların fareler üzerinde denendiği ve yüzde 99'luk bir sonuç alındığına yer verildi.


SPERM SAYISINI 4-6 HAFTA AZALTIYOR


Farelere ağız yolu ile verilen bu hapların, erkek farelerin sperm sayısını oldukça azalttığı ve bu durumun 4-6 hafta boyunca devam ettiğine yer verildi. Bu aşamada ise birçok kişi sperm sayısının eski haline dönüp dönmeyeceğini araştırmaya başladı. Ancak uzmanlar, 4 ile 6 hafta arasında sperm sayısının eski haline geldiğini bildirdi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç