Erhan Usta: Taşeron, 4/B, Fahri Kuran Kursu Öğreticilerine Kadro Verilmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erhan Usta: Taşeron, 4/B, Fahri Kuran Kursu Öğreticilerine Kadro Verilmeli

İYİ Partili Erhan Usta bir son dakika açıklamasında bulundu ve taşeron işçiler, belediye şirketleri, hbys, mutfak, 4B çalışanlarına, taşeron işçilerine, kiralık araç şoförlerine, fahri kuran kursu öğreticileri ve vekil imamlara kadro çağrısında bulundu.

Yaşam 29 Mart 2022 18:04 3
Erhan Usta: Taşeron, 4/B, Fahri Kuran Kursu Öğreticilerine Kadro Verilmeli

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta bir son dakika açıklamasında bulundu. Usta yaptığı son dakika açıklamasında taşeron işçiler, 4B'liler, Fahri Kuran Kursu öğreticileri ve vekil imamlar, kiralık araç şoförlerine kadro talebini TBMM'de dile getirdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bugünkü oturumunda söz alan İYİ Parti Milletvekili Usta, kadro bekleyen işçilerin personellerin durumunu, sorunlarını dile getirdi. Usta açıklamasında "Aslında taşeron dediğimiz de böyledir. Bizim bu çalışanları devletin normal işçi çalıştırma sistemi içerisinde çalıştırmamız gerekirdi normalde. Yine bunlardan bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan 25 binin üzerinde fahri Kur'an kursu öğreticisi ve vekil imam var. Şimdi, çalışma şartları açısından baktığımızda son derece kötü, asgari ücretin altında ücret alıyorlar. Dolayısıyla bu fahri Kur'an kursu öğreticilerinin ve vekil imamların özlük haklarının, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ihtiyacı ortadadır. Burada da görevde olma şartı aranmadan, lisans, ön lisans ayrımı yapılmadan, SGK primleri günleri baz alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kadro verilmesi gerekmektedir. Daha fazla bu mağduriyetin sürmesine bizim rızamız yoktur, Hükûmetten de bunu düzeltmesini bekliyoruz." dedi.


Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
usta kuran ögreticilerin hakları yeniliyor taşeron culuk yapılıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadrolu imamlar tüm haklara sahipken usta kuran ögreticileri kadrosuz bu hangi kitapta yazili akp
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
👏