Erdoğan'ın NATO açıklaması İsveç basınında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın NATO açıklaması İsveç basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO başvurusuna onay verilmeyeceği açıklaması İsveç basınında geniş yer buldu.

Dünya 23 Ocak 2023 20:36 0
Erdoğan'ın NATO açıklaması İsveç basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in Nato üyeliğine hayır açıklaması, İsveç basınında geniş yer buldu.

İsveç basını , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO üyeliğine destek vermeyeceklerini açıklamasından sonra bunu son dakika olarak verdi. 

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada sert eleştirilerde bulundu ve "Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz, öyleyse ülkelerinin savunmalarını emanet etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Biz bir şeyi söyleyince dürüst söyleriz, birileri bize namussuzluk yaptığında haddine bildiririz. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" dedi.

İSVEÇ BASINI SON DAKİKA OLARAK VERDİ

İsveç basını ise bu haberi şu şekilde aktardı:

SVT: Erdoğan İsveç'e NATO damgası vurdu

Dagens Nyheter: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in bu hafta sonu Stockholm'deki ülkenin büyükelçiliği önünde Kuran'ın yakılması gibi "böyle bir alçak saldırıdan sonra Türkiye'den NATO uygulamasına destek beklememesi gerektiğini söyledi.

Aftonblandet: Kısa bir süre önce Erdoğan, protestolar nedeniyle İsveç'in NATO üyeliğini desteklemeyeceğini açıkladı.

- Türkiye uzmanı Paul Levin, İsveç hükümeti için elbette kötü bir haber, diyor.

Dışişleri Bakanı Tobias Billström (M) Aftonbladet'e, yorum yapmadan önce söylenenleri daha fazla anlamak istediğini yazdı.

İsveç radyosu: Erdoğan: İsveç Türkiye'nin onayını beklememeli şekjlinde verdi haberi.

Göteborgs-Posten: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in Türkiye'nin NATO başvurusu için desteğini almayı bekleyemeyeceğini söyledi. Nedeni, hafta sonu Stockholm'de yaşanan olaylar - her şeyden önce Rasmus Paludan'ın Kuran yakması.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç