Erdoğan'ın Müjdeyi Vereceği Saat Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın Müjdeyi Vereceği Saat Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu ek gösterge meselesinde ve asgari ücrete ek zamda kritik saat verildi.

Siyaset 6 Haz 2022 09:00 1
Erdoğan'ın Müjdeyi Vereceği Saat Açıklandı

Asgari ücret, kira artışları ve ek gösterge zammı kabine gündeminde.

Memurları , emeklileri ve asgari ücretlileri ilgilendiren gün geldi. Dün yapılan açıklamadan sonra gözler bugünkü Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önemli gündem maddeleri ile toplanacak.

Dün gelen önemli açıklamalardan sonra milyonların gözü bugünkü kabine toplantısına çevrilirken en merak edilen konu, kabine toplantısının saat kaçta başlayacağı vek açta osna ereceği konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu duruma değindik.

MEMUR VE EMEKLİLERE MÜJDE

Milyonlarca kamu personeli ile emeklileri ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi sonunda tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek gösterge düzenlemesinin kapsamının genişlediğini ve 5 milyon memur ile emeklinin kapsama alındığını söyledi. Detayları bugün açıklayacağını söyleyen Cumhurbaşkıanı Erdoğan, kabine sonrasını işaret etti

İKİNCİ KONU KİRA ARTIŞLARI

Son günlerde kiralara gelen fahiş zamlar vatandaşları oldukça zor duruma düşürürken enflasyonun düşürülmesi için kira fiyatlarının bir dengeye oturtulması gerektiği ifade ediliyor. Bu nedenle kabinede kira fiyatlarına yapılacak düzenlemenin görüşüleceği öğrenildi. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM MASADA

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda, çalışanların gelirlerini arttıracak düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu açıklamalar asgari ücrete ek zam iddialarını oldukça kuvvetlendirdi. Temmuzda yapılması planlanan ek zam masada görüşülecek. Ancak açıklamanın Haziran ayı sonunda geleceği bildiriliyor. 

HAREKAT

Suriye'ye harekat konusu da kabinenin en önemli gündemi. Bölgedeki bölücü teröristlere yeni bir operasyon , kabine gündeminde.

KABİNE SAAT KAÇTA? MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI SAAT KAÇTA GELECEK?

Kabine toplantısı bugün öğleden sonra başlayacak. Saat 15.30-16,00'da başlaması beklenen kabine toplantısının 3 bucuk saat sürmesi ve kabineden sonra saat 19.00-19.30 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor. Kabine sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Rızaaaa