Erdoğan'ın müdahalesi sonrası banka faizleri fırladı: İşte 32 günlük en yüksek faiz veren banka faiz getirisi hesaplaması 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın müdahalesi sonrası banka faizleri fırladı: İşte 32 günlük en yüksek faiz veren banka faiz getirisi hesaplaması 2023

Son dakika haberi: Seçim öncesi bankaların mevduat faiz oranları rekor kırdı. 100 bin TL'nin aylık faiz getirisi son 20 yılın en yükseğinde. Peki bankaların mevduat faizi oranları nedir? Bankalar 32 günlük faize ne kadar faiz getirisi veriyor?

Bankalar 12 Mayıs 2023 17:52 8
Erdoğan'ın müdahalesi sonrası banka faizleri fırladı: İşte 32 günlük en yüksek faiz veren banka faiz getirisi hesaplaması 2023

2 banka faizleri seçim öncesi uçurdu: 32 günlük en yüksek faiz veren bankalar faizleri yinbe yükseltti. İşte banka mevduatı hesaplama.

Bankalardan bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada seçim öncesi bankaların 32 günlük faizde rekor seviyelere kadar çıktığı bildirildi. Faizlerin en yüksek seviyeye kadar çıkması ile birlikte bankaya yatırılacak paraya karşı verilecek faiz getirisi ciddi seviyelere kadar ulaştı. Peki bankaların mevduat faiz oranları ne kadar? Bankaların mevduat faizine parasını yatıran kişi 32 günün sonunda ne kadar faiz getirisi sağlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MÜDAHALESİ SONRASI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde kur korumalı mevduat hesaplarında faiz üst sınırı kaldırılmıştı. Faiz üst sınırının kaldırılmasından sonra bankalar KKM hesapları için yüzde 22'lere veren faiz tekliflerini sunmaya başladı. Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşlar KKM hesaplarına akın ederken normal mevduat hesaplarına ilgiyi arttırmak için harekete geçen bankalar, faizleri yüzde 30'un üzerine kadar çıkardı. Faizlerin oldukça yükselmesi sonrası vatandaşlar, yatıracakları paraya ne kadar geri ödeme alacaklarını araştırmaya başladı.

BORSADAN, ALTINDAN, DÖVİZDEN ÇIKAN MEVDUATA GELİYOR

Son dönemlerde garanti getiri isteyen vatandaşlar, borsada sadece ilk halka arzlara katılırken altın ve dövizde makas aralığının ciddi seviyede açılması sonrası mevduat hesaplarına akın etmiş durumda.

MEVDUAT FAİZİ YÜZDE 33 OLDU

Bankaların mevduat faizi oranları rekor kırdı. Edinilen son dakika bilgilerine göre bankalar yüzde 30, yüzde 32 ve yüzde 33 faizli kampanya sunuyor. Peki yüzde 33 faizle parasını bankaya yatıranlar ne kadar ödeme alır? 

100 bin lirasını 32 günlük faizle bankaya yatıranlar 32 günün sonunda yüzde 30 faizle 2 bin 498 TL faiz getirisi alır.

100 bin lirasını 32 günlük faizle bankaya yatıranlar 32 günün sonunda yüzde 33 faizle 2 bin 748 TL faiz getirisi alır.

1 milyon lirasını 32 günlük faizle bankaya yatıranlar 32 günün sonunda yüzde 30 faizle 24 bin 986 TL faiz getirisi alır.

1 milyon lirasını 32 günlük faizle bankaya yatıranlar 32 günün sonunda yüzde 32 faizle 26 bin 652 TL faiz getirisi alır.

1 milyon lirasını 32 günlük faizle bankaya yatıranlar 32 günün sonunda yüzde 33 faizle 27 bin 484 TL faiz getirisi alır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Allah a savaş açanlar milletin iki yakası bir araya gelmiyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
1milyon parası olan birde şunu unutmamalı 27 bı kazanacak derken 1 milyonun değeri 500000 e inerse ne olacak buğunun enflasyonunu göre karlı olan ev tarla araba altın bunları birmilyona aldiğin zaman ikimilyon olma ihtimali var paranın değeri hergun duşuyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nas var faizle işimiz olmaz. Oy vermem
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nas var nas.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ben ekonomistim