Erdoğan'ın İş Müjdesi Sonrası İŞKUR, Personel Alımı Başvuru Şartlarını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan'ın İş Müjdesi Sonrası İŞKUR, Personel Alımı Başvuru Şartlarını Açıkladı

Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz gençlere istihdam müjdesi vermişti. Bu açıklama sonrası başvuru şartları belli oldu.

Son Dakika 14 Nisan 2022 15:09 13
Erdoğan'ın İş Müjdesi Sonrası İŞKUR, Personel Alımı Başvuru Şartlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı istihdam paketi için başvuru şartları belli oldu.


Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabine toplantısının ardından istihdam paketi açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yeni istihdam paketini kamuoyu ile paylaştı. İşyerlerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "Şimdi istihdamla ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık." ifadeleri ile yeni istihdam projesini kamuoyuna duyurdu. Erdoğan şunları söylemişti:


"İşbaşı eğitim programı kapsamında mevcut çalışanlarının üzerin ilave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleriyle sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak, böylece bu kapsamda işe giren her bireye 1 veya 2 yıllık istihdam garantisi oluşturmuş olacağız. İşverenlerimizi istihdam garantili yeni işbaşı eğitim programımızdan istifade etmeye çağırıyorum."


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşbaşı eğitim programı, İŞKUR tarafından düzenlenen bir işe başlama , istihdam programıdır. Bu program kapsamında işverenler ilan yayınlıyor ve personel alımları yapılıyor. Alınan adayların giderleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. Alınan personel, 3-6 aylık periyotta mesleği , işyerinde iş başında öğreniyor ve sonrasında o işyerinde hem iş hem de meslek sahibi olarak çalışmaya devam ediyor. Bu program kapsamında alınan personeller , daha önceki yıllarda İŞKUR desteği bitince işverenler tarafından işten çıkarılıyordu. Ancak yeni programda işverenler, bu personellere 1 ya da 2 yıl çalışma garantisi vermek zorunda. Bu durum, işsizliğin azalmasına katkı sağlayacak.


BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından İŞKUR'dan bir açıklama geldi ve başvuruların başladığına yer verildi:


  • Türkiye İş Kurumu 'na kayıtlı olmak ya da kayıt yaptırması ve işsiz olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak adayın 15 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir.
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmaması şartı aranmaktadır.
  • Söz konusu programın başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak
  • Başvuru yapılacak programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmaması gerekmektedir
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanması,
  • Emekli olmaması gerekmektedir.
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olması gerekmektedir.
  • Tüm ortaöğretim, yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de programa katılabilmektedir. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanlar da program katılımcısı olabilirler.


Bu şartları taşıyan adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilecek. Sağlık personeli, işçi, sekreter, bilgisayar personeli, büro işçisi, güvenlik görevlisi, teknik personel ve daha birçok kadroya alım bekleniyor. Siz hangi kadrolar için alım bekliyorsunuz? Aşağıda yorum kısmından yazabilirsiniz.


PROJE KAPSAMINDA BAŞVURULAR BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından proje kapsamında önümüzdeki günlerde ilanların yayımlanması bekleniyor. Türkiye'nin dört bir yanında yapılacak personel alımları ile özel sektör bünyesine binlerce personel alımı yapılması bekleniyor. İlanlar geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
temizlık işcisi olsun lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typ okul temizlik cikerine kadro gelsin inşaalah 🙏🙏haziranda sözleşme bitiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim typ isdegimiz okullarda şuan müdürlerin çalışdırmış oldu güvenilir olan işden kaçmayıp her işe koşan ben ve benim gibi hak edenler kadro verilmesinden yanayım geçdimiz yıl typ kapsamında yatarak para kazanan elemanlar oldu okullarda pandem sebebiyle ve bu yıl okullar varken typ okullara 1 hizmetli verdi 5 katlı bir okulun temizlini nasıl yapılmasını bekledi okul müdürler tarafından 2 iki elemanda alındı toplamda 3 üç eleman olundu 1 kişiye iki kat düşdü pes etmedik calışsık mutlu olduk işimiz vardiye çok yorulduk ama isyan etmedik ve hala çalışıyoruz bu çalışmamızın devam etmesini istiyoruz? Devlet katkılı oldundan dolayı kadro istiyoruz benimgimi gercek çalışanlara verilsin kadro 1 ir ay önce typ kapsamında yine poreje oldu okullara 1 kişi daha verildi vallahi yalanım varsa gönderilen elemanlar iş çokluğu yüzünden 3 üç kişi başlamadan ben yapamam iş çokdedi 4ördüncü kişi ise 1 gün çalışım ben uzak gelemem dedi ve yeni birini gönderdiler 5 beşinci şuan calışıyor okul kapalı fazla iş yok diye işim çoğalınca gelmem diyo bir denim diyor bu oyuncakmı demem OKİ okulların eleman seçimini okul müdürüne bırakın ve kadro verin bize gercekden hak ettik bizler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İş başı eğitimde asgari ücret vermiyolar ve sigorta siz çalıştırıyorlar miletin üzerinden para kazanıyorlar isciyede asgari ücretin altı 2 TLveriyorlar Allahtanda korkmuyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Özel Güvenlik Görevlisi alımı olsun kpss şartı kalsın